shutterstock 1332814538

Інститут роботодавців для студентів (ISE) опублікував дані, згідно з якими середня заробітна плата цьогорічного випускника університету в середньому зросла на 833 фунти і тепер становить 30,5 тис. фунтів на рік. Таким чином компанії шукають таланти на ринку праці та збільшують кількість претендентів на одну вакансію.

Сьогодні на одне місце в середньому претендує 91 кандидат, що на 17% більше, ніж минулого року, і це найвищий показник із 1999 року. Найбільш висока конкуренція – у торгівлі та туризмі: на одну вакансію резюме подають 182 особи. Далі йдуть охорона здоров'я та фармацевтика: на одне місце – 155 претендентів. На місце у сфері фінансових та професійних послуг – близько 120 охочих.

Випускникам вищих навчальних закладів доводиться боротися за місце з молодими людьми, які закінчили навчання минулого року, але на тлі піку пандемії так і не змогли знайти собі роботи.

Відсутність можливостей показати свої сили викликає у молоді почуття низького морального духу і недовіри до ринку праці. Нещодавнє опитування, проведене організацією з працевлаштування молоді Великобританії, показало: лише 25,9% були впевнені, що роботодавці зацікавлені у прийомі на роботу молодих людей.

Керівники підприємств припускають, що 2022 року розпочнеться економічне зростання у різних секторах економіки. Різносторонні навички молоді матимуть важливе значення для відновлення ринку праці. Але молодим людям потрібні можливості для їхнього застосування на робочому місці. Тільки тоді довіра до ринку праці зростатиме.

За матеріалами сайту профспілки металургів  і гірників України http://pmguinfo.dp.ua/mir/4980-pratsevlashtuvannya-problema-britanskoji-molodi