zavantazhennya 304x165

17 грудня 2021 року відбулось екстрене засідання правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, на якому прийняті рішення: про зміни у складі представницьких сторін роботодавців і застрахованих осіб, про обрання заступника голови правління Фонду від сторони роботодавців, про схвалення змін до бюджету Фонду на 2021 рік тощо.

Відповідно до поданих стороною застрахованих осіб змін у складі свого представництва у Фонді, відбулась заміна членів правління Тулея П.П. на Панасенка Олега Олександровича, голову Вільної профспілки медичних працівників України, заступника голови Конфедерації Вільних профспілок України і Андреєва В.М. на Осадченка Миколу Миколайовича, голову Київської міської профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів.

Від сторони роботодавців заступником Голови правління Фонду обрано Лотоцького Ореста Богдановича, голову Об’єднання організацій роботодавців «Всеукраїнська конфедерація роботодавців житлово-комунальної галузі України».

Правлінням схвалено зміни до бюджету Фонду на 2021 рік, обумовлені рішенням Уряду (постанова Кабінету Міністрів України № 1282 від 09.12.2021)  про виділення асигнувань Фонду на безповоротній основі у сумі 704 300 тис.грн. для виплати допомоги по безробіттю, що разом із збільшенням надходжень страхових внесків та економією за деякими видатковими статтями – зменшило очікуваний дефіцит Фонду на кінець року з 1 715 млн.грн. до 947 млн.грн.

Проте, правління Фонду вирішило знову звернутись до Міністерства фінансів України та Міністерства економіки України з проханням вжити заходів для остаточного погашення дефіциту бюджету Фонду.

Наступне засідання правління Фонду правлінням заплановано провести наприкінці січня 2022 року.

Управління соціального страхування

і пенсійного забезпечення  ФПУ