9L63tZtvAzaEpC8Sn9Zc4Emog 

На початку листопада минулого року Федерація профспілок Кіровоградської області направила Звернення до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, надавши відповідні аргументи, щодо відсутності підстав у  ВАТ «Кіровоградгаз» на підвищення діючого тарифу на 2022 рік до 3 грн. 08 коп.

По-перше,  наміри акціонерного товариства підвищити діючий тариф на розподіл газу кардинально суперечили підписаному  Меморандуму про взаєморозуміння щодо проблемних питань у сфері постачання тепла. По-друге, запропоноване підвищення тарифу стало б непосильним для збіднілого населення, яке потерпає від стрімкого зростання цін на продукти першої необхідності, ліки, від зниження рівня зарплати, спаду виробництва, безробіття…  І так населення уже заборгувало ВАТ «Кіровоградгаз» 60 млн. грн. Тобто мета звернення до Регулятора була – зупинити апетити «Кіровоградгазу».

І це удалося. НКРЕ прислухалася до ФПО й затвердила тариф на розподіл газу на 2022 рік для мешканців Кіровоградщини менший, ніж пропонувало акціонерне товариство. З 1 січня тариф на розподіл газу затверджено у розмірі 1 грн. 79 коп., що на 7 відсотків менше проти діючого у 2021 році тарифу і на 42 відсотка менше проти пропонованого ВАТ «Кіровоградгаз».

Федерація профспілок Кіровоградської області