пром

         Промисловий комплекс Дніпропетровщини є сьогодні одним з головних локомотивів економіки держави. Металурги, гірники, хіміки, машинобудівники, харчовики області забезпечують зараз суттєвий відсоток національного продукту. Але є тут і зворотній бік – велика енерговитратність багатьох галузей, що особливо вдарило по ним через аномальне зростання вартості природного газу та електроенергії. Тому  виникла реальна загроза стабільній роботі багатьох підприємств області і, відповідно, скорочення виробництва та зайнятості працівників, що викликає серйозне занепокоєння в трудових колективах.

         Про все це з великою стурбованістю йдеться у спільному зверненні Федерації організацій роботодавців області, Дніпропетровського регіонального відділення Торгово-промислової палати та Обласного об’єднання профспілок до голови Національної тристоронньої соціально-економічної ради, Президента УСПП А. Кінаха, Президента Торгово-промислової палати України Г.Чижикова та Голови Федерації профспілок України Г.Осового.

         «У цій непростій ситуації уряд, крім вже ухвалених ним рішень щодо підтримки виробників окремих видів продовольства повинен також, - заявляють соціальні партнери, - терміново вжити антикризових заходів і впровадити дієві механізми підтримки і захисту підприємств інших галузей економіки та їхніх працівників».

Наполягають вони також на необхідності проведення позачергового засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради для розгляду нинішньої критичної ситуації з енергоносіями та внесення відповідних пропозицій керівництву держави.

                   Пресцентр Дніпропетровського  облпрофоб’єднання