БУХ

         20січня ц.р. Федерація професійних спілок України провела великий річний семінар для завідувачів фінансових відділів – головних бухгалтерів центральних органів всеукраїнських профспілок та територіальних з питань бухгалтерського обліку,річної податкової та фінансової звітності профспілкових організацій. Напередодні учасникам було розіслано в електронному вигляді широку підбірку нормативних матеріалів та роз’яснень, згрупованих за тематикою навчання. В семінарі, який проводився у форматі відеоконференції, взяли участь фінансові працівники ЦК профспілок, територіальних профоб’єднань, обкомів профспілок, інших структурних ланок.   У облпрофрадах було організовано міні-студії з представниками обласних організацій профспілок. Загальна аудиторія склала більше 100 слухачів.

          Перед учасниками семінару виступив голова ФПУ Григорій Осовий. Ним були відзначені членські організації, які в повному обсязі виконали статутні зобов’язання зі сплати внесків на забезпечення статутної діяльності ФПУ у 2021 році. Також було зазначено про внесення до Статуту ФПУзмін, що стосуються сплати членських внесків.

          У виступі головного бухгалтера, керівника управлінняфінансів, бухгалтерськогообліку та кадровоїроботи апарату ФПУ                                                                      Світлани Моторенко було наголошено про важливість і необхідність проведення такого семінару для членських організацій напередодні звітування за 2021 рік, що дасть можливість оцінити результати їх діяльності.

        Для огляду змін у бухгалтерському обліку,річній податковій та фінансовій звітності профспілкових організацій було запрошено Світлану Ярошинську – аудитора-консультанта, досвідченого спеціаліста у сфері діяльності профспілкових організацій.

          Учасникам семінару була надана можливість поставити свої запитання та отримати на них відповідь.

За підсумками семінару  управлінням фінансів, бухгалтерського обліку та кадровоїроботи апарату ФПУ буде підготовлено методичний посібник із складання звітності профспілкових організацій та розповсюджено серед членських організацій їх замовлення.

БУХ1

БУХ2

БУХ3

БУХ4

БУХ5

БУХ6

                                                                              Управління фінансів, бухгалтерського обліку  та кадрової роботи апарату ФПУ