20200302 123921

24 січня ц.р. під головуванням Голови ФПУ Григорія Осового відбулася нарада з питань розвитку та зміцнення Академії праці, соціальних відносин і туризму. Участь у нараді взяли заступники Голови ФПУ Володимир Саєнко та Євген Драп’ятий, в.о. ректора Ганна Добровольська, в.о. проректора з науково-педагогічної роботи Ігор Чорнодід, декан юридичного факультету Ярослав Журавель, а також керівники структурних підрозділів апарату ФПУ.

Учасники наради розглянули поточну діяльність Академії, окреслили питання, вирішення яких потребує сприяння ФПУ, а саме: зношеність систем водопостачання і водовідведення, пожежна безпека, проведення ремонтних робіт у гуртожитку, збільшення платежів за тепло та електроенергію через зростання ціни газу. Володимир Саєнко підкреслив важливість розвитку матеріально-технічної бази та фінансової спроможності діяльності Академії.

20200302 123246Присутні також обговорили заходи, спрямовані на зміцнення АПСВТ як закладу вищої освіти. Так, Ганна Добровольська зазначила, що Академія працює над розширенням конкурсних пропозицій. Зокрема, планується відкрити нові спеціальності, що користуються значним попитом серед абітурієнтів, як, приміром, програмна інженерія.

Григорій Осовий акцентував на необхідності посилення ролі Академії у системі профспілкової освіти та процесі стратегічної модернізації профспілкового руху. Пріоритетним має стати започаткування системного навчання для профспілкових працівників, зокрема технічних та правових інспекторів, профспілкових переговірників. Особливу увагу слід приділити відновленню науково-дослідного та експертно-аналітичного потенціалу Академії.

Як зазначив Євген Драпятий, сьогодні Академія має розвивати свою діяльність у таких напрямах, як навчання протягом життя, вдосконалення професійного навчання, перенавчання, тобто робити свій внесок у розвиток людського капіталу. Для цього їй необхідно розширювати співпрацю з Національним агентством кваліфікацій та Навчально-методичним центром Держпраці, що дасть змогу профспілковим працівникам підвищувати свій професійний рівень.

20200302 123126

Федерація профспілок України підтримуватиме Академію праці, соціальних відносин і туризму в реалізації заходів, спрямованих на її зміцнення та вдосконалення системи профспілкового навчання.

 

                                                 Департамент профспілкового руху та

                                                 зв’язків з громадськими організаціями