f4e67c2c 9f54 4985 a84d 0655e64297b0.298d7bc0

Національна тристороння соціально-економічна  рада впевнена, що країна-агресор не має жодного морального права бути членом Асоціації, а тим паче головувати у період 2021-2023 років. Рф, що чинить геноцид українського народу, обстрілює мирні міста, атакує атомні електростанції і використовує заборонену зброю, не може толерувати демократичні принципи, передбачені статутом Міжнародної асоціації економічних та соціальних рад та подібних інституцій (МАЕСРПІ).  

Про це йдеться в листі Голови Національної ради Анатолія Кінаха на адресу генерального секретаря Асоціації пана  Апостола Ксірафіса.

У документі зазначається, що росія нехтує ключовими принципами міжнародного права, а саме розпізнанням мiж мирними людьми та учасниками бойових дій. Окупаційними військами рф вже вчинені тисячі злочинів проти людяності: масові вбивства, катування українців на Київщині, Херсонщині, Харківщині тощо, сексуальне насильство проти жінок і дітей, що є воєнним злочином та порушенням статті 27 Женевської конвенції.

На початку березня Голова Національної ради виступив із відповідним зверненням на адресу Європейських економічних та соціальних рад - членів МАЕСРПІ. Партнери ухвалили спільну декларацію про тимчасове припинення своєї діяльності в Асоціації до проведення позачергових загальних зборів  в Афінах.

Відтак, Національна тристороння соціально-економічна рада України, керуючись Статтею 9 Статуту МАЕСРПІ,  просить скликати позачергове засідання Правління Асоціації щодо виключення рф із її членів. Це буде узгоджена позиція для всіх членів МАЕСРПІ на всіх континентах.

«Таке рішення свідчитиме про підтримку Асоціацією демократичних цінностей, прав і свобод людини, які є непорушними для всього цивілізованого світу», - підсумовується в листі.

 
Прес-служба НТСЕР