проф 21

Чернівецька обласна рада профспілок, її членські організації активно долучилися до всенародної підтримки Збройних Сил України, які мужньо та героїчно протистоять військовій агресії та насильству росії.

Надається допомога колегам-профспілковцям, їх родинам, знайомим з інших областей України, які вже зазнали ворожої агресії, у тимчасовому розміщенні в готелях, приватних помешканнях, забезпеченні продуктами харчування, медикаментами та іншими предметами першої необхідності, а також у працевлаштуванні вимушених переселенців у різних сферах життєдіяльності регіону.

Чуйно відгукнулася на Звернення облпрофради до усіх членських організацій долучитися до спротиву російській агресії шляхом надання нашим військовим посильної допомоги первинна профспілкова організація Чернівецького ТДВ “Трембіта”, яке нині є одним з найбільших підприємств легкої промисловості в Україні і спеціалізується на пошитті чоловічих костюмів. В умовах воєнного стану підприємство продовжує стабільно працювати, виплачувати заробітну плату, сплачувати податки, інші платежі до бюджету. Останніми днями підприємством перераховано до Благодійного фонду допомоги ветеранам та військовим “Повернися живим” 100 тис.грн., на пошиття військової форми виділено 250 тис. грн., передано волонтерській організації “Буковинська громада” 16 тонн гуманітарної допомоги, отриманої від зарубіжних бізнес-партнерів.

проф22

У центрі уваги адміністрації, профкому “Трембіти” – вирішення  питань, пов’язаних з працевлаштуванням внутрішньо переміщених осіб із районів бойових дій.

Напередодні свята Христового Воскресіння голова обласної ради профспілок Володимир Барабах мав робочу зустріч з генеральним директором ТДВ “Трембіта” Стеллою Станкевич, головою профкому Ольгою Чернівецькою, а також вручив матеріальну допомогу з Фонду солідарності профспілок Олені Хаустовій з міста Куп’янськ Харківської області та Євгенії Кулик з Миколаєва, які працевлаштовані на підприємстві.

Михайло Лєньков, завідувач відділом з питань захисту соціально-економічних та духовних інтересів працюючих Чернівецької облпрофради