etuse 25 15 of 15

25 квітня 2022 року відбувся онлайн-семінар Європейського комітету профспілок освіти з питань солідарності із вимушеними біженцями з України, які стали такими внаслідок війни. У міжнародному заході якому взяли участь понад 40 представників європейських країн.

Президент ЄКПО Ларрі Фланаган та європейський директор ЄКПО Сьюзан Флокен розповіли учасникам заходу про діяльність ЄКПО щодо підтримки українських біженців. Він, зокрема, звернув увагу на інформаційні кампанії, зустрічі, вебінари, листи-підтримки та активні дії освітян Європи, які солідарні з колегами нашої країни.

Слово для виступу від України мав Георгій Труханов – Голова Профспілки працівників освіти і науки України, який широко поінформував європейських колег щодо гострої ситуації в державі, в тому числі у сфері освіти. Керівник організації висвітлив проблеми внутрішньо переміщених освітян, роботу педагогічних працівників в умовах дії військового стану в країні та роботу Профспілки у цей складний для країни час за дотриманням прав та гарантій своїх спілчан.

Детальніше: https://pon.org.ua/novyny/9414-vymushene-bizhenstvo-ukrainciv-za-kordon-tema-zustrichi-osvitianskykh-profspilok-yevropy.html

Профспілка працівників освіти і науки України