photo1651047954

Повноцінна робота по контролю за охороною праці в Сумській області розпочалася в далекому 1958 році з утворення технічної інспекції праці при Сумській обласній раді профспілок. За весь час свого існування в її лавах пропрацювало багато видатних інспекторів, таких як Володимир СІТАЛОВ, Віктор СОРГОВСЬКИЙ, Євген СЕРГЄЄВ, Олексій ПАВЛЕНКО, Віталій МИХАЙЛУСЕНКО, Юрій ШЕВЧЕНКО, Іван СОЛОДОВНИК, Олексій ГОНЧАРЕНКО, Олексій ЛАГУТІН та багато інших профспілковців, які захищали та допомогали людині праці. Технічні інспектори праці - Олександр ГОЛОВАЩЕНКО, Роман ВЕЛИЧКО, Григорій КРАВЕЦЬ, Ігор СМІРНОВ були першопрохідцями в побудові системи управління охороною праці після здобуття Україною незалежності. Довгі роки очолював роботу технічної інспекції праці облпрофради головний технічний інспектор праці - Володимир ОСІПОВ. Про талант та організаторські здібності цієї людини і досі згадують колеги з усієї України. Володимир Іванович виховав ціле покоління інспекторів, навчаючи за будь – яких обставинах захищати працівника та його родину.
Йдуть роки, та і сьогодні технічна інспекція праці профспілок на сторожі трудового законодавства. «Завдання сучасного громадського контролю не втратити здобутки наших батьків та виховати нове, свідоме покоління профспілковців, здатних боротися за права найманих працівників » - вважає головний технічний інспектор праці облпрофради Олександр ТКАЧЕНКО – мета складна, але досяжна.
На передодні професійного свята президія Сумської обласної ради профспілок та її голова Тетяна ЄВДОКИМОВА вітає ветеранів та діючих технічних та громадських інспекторів праці профспілок, інспекторів Державної служби з питань праці, страхових експертів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування, працівників служб охорони праці підприємств. Бажаємо усім причетним розвитку, достатку, здоров'я, безаварійної роботи, миру в серця та Перемоги! Зі святом, з Днем охорони праці в Україні!
Відповідальний за інформаційну роботу облпрофради: Андрій ТКАЧЕНКО