МЕТАЛ
Коли в Україні розпочалася повномасштабна війна, профактивісти первинки ПМГУ рудника «Суха Балка» (місто Кривий Ріг) вирішили, що не стоятимуть осторонь, а всіма силами наближатимуть нашу перемогу. Само собою, в першу чергу вони посилили підтримку працівників підприємства і родин гірників, які постраждали в боях. Наразі близько 400 співробітників ПрАТ «Суха Балка» зі зброєю в руках боронять країну від окупантів.
«Наші хлопці, наші члени Профспілки – сміливі воїни Збройних сил України, ми ними пишаємось. На жаль, у жорсткому протистоянні загарбникам вже більше десятьох з них отримали поранення. Зараз вони перебувають на лікуванні в медичних закладах, розташованих по всій Україні: у Дніпрі, Кривому Розі, Хмельницькому, Львові. Профком дбає про них, турбується про те, щоб вони були забезпечені всім необхідним, щоб змогли швидше одужати, – розповідає голова первинної організації ПМГУ ПрАТ «Суха Балка» Віктор Счастливий. – Тільки в квітні на ці цілі було спрямовано майже 70 тисяч гривень».
Дуже актуальним залишається питання придбання тактичних загальновійськових аптечок для надання оперативної медичної допомоги, а також окремих позицій військової амуніції. З такими потребами до профкому звертаються сухобалчани, що знаходяться в найнебезпечніших точках.
Крім цього, профактивісти рудника знаходять час і можливості, щоб допомагати Збройним силам України, територіальній обороні, громадським осередкам, які піклуються про вимушених переселенців, волонтерським організаціям. Підтримуючи всі їхні ініціативи, профлідер підкреслює: «Наша сила – у згуртованості. Ми вміємо діяти разом, вміємо бути один для одного надійним плечем. Саме так – переможемо!»
Профспілка металургів і гірників України