20220120 111539


       З початком війни через зупинку багатьох підприємств ситуація на ринку праці області суттєво загострилась. Щоденно виникають все нові й нові проблем, на які потрібно оперативно реагувати.

         Про все це йшла мова 2 червня у Будинку профспілок на спільній нараді Дніпропетровського облпрофоб’єднання та обласного Центру зайнятості, які вже чимало років взаємодіють в рамках  діючої Угоди про співпрацю.

          З перших днів російської агресії, зазначив у своєму виступі головуючий, керівник облпрофоб’єднання  Віталій Дубіль, головні зусилля профспілок області були спрямовані на перебудову діяльності профорганізацій для забезпечення спільно з соціальними партнерами роботи підприємств в особливих умовах та вирішення соціальних питань працюючих, надання допомоги Збройним Силам України та теробороні, підтримки сімей мобілізованих, розміщення та забезпечення всім необхідним вимушено переміщених осіб у профспілкових закладах - навчальному центрі облпрофоб’єднання та санаторії «Курорт Орлівщина».

       Всі ці дії разом дали можливість впливати на збереження в основному промислового потенціалу регіону, забезпечити проведення весняно-польових робіт, відновити роботу тих підприємств, які зупинились в перші дні війни, та максимально зберегти робочі місця.

       Надзвичайно важливими в нинішніх умовах є співпраця профспілок з обласним Центром зайнятості, спільний аналіз та обмін інформацією, що дозволяє вирішувати як загальні проблеми, так і конкретні  питання окремих підприємств, вносити відповідні пропозиції щодо змін в законодавстві про зайнятість.

 В ході нараді директор обласного Центру зайнятості Вікторія Кузнецова та її заступник Наталія Селякова, у режимі відеоконференції - керівники Дніпровського міського Центру зайнятості – Юрій Ніколаєв, Криворізького міськрайонного ЦЗ – Ігор Вознюк та Кам'янського міського ЦЗ – Костянтин Гузенко детально розповіли про нинішню ситуацію на ринку праці та напрями взаємодії соціальних партнерів для вирішення проблемних питань. Зокрема, що стосується збільшення актуальних вакансій робочих місць (а їх кількість з початком війни різко зменшилась), працевлаштування тимчасово переміщених осіб та підтримки у цій справі   роботодавців, співпраці з об’єднаними територіальними громадами.

 Серед позитивів згадувалось про спрощення у воєнний час процедури реєстрації безробітних та надання їм більшої підтримки.

 В обговоренні також взяли участь керівники обласних галузевих профорганізацій – Анастасія Демідова (комунальники), Андрій Берчук (автомобілісти і дорожники) та ін.

 Тільки так спільними зусиллями ми можемо допомогти громадянам, стабілізації економіки та забезпечити нашу перемогу.

                                    20220602 110037 1

 

                                                        Прес-центр Дніпропетровського

                                                        облпрофоб’єднання