ТРистороння рада 030622

Понад три місяці Україна героїчно протистоїть російському вторгненню. В цих умовах активізація бізнес-діяльності – ключовий фактор посилення економічної стійкості держави, а отже, і її здатності ефективно протистояти агресору. Парламентом та Урядом нашої держави запроваджено ряд ініціатив, спрямованих на підтримку підприємництва під час війни.

Сторони соціального діалогу Івано-Франківської області також вживають усіх необхідних заходів для належного функціонування національної економіки.

Так, минулого тижня Мінекономіки розглянуло Звернення сторін соціального діалогу Івано-Франківської області про примусове вилучення пакета акцій ПрАТ «Сегежа Оріана Україна», що належать ТОВ «БМ «Проект» - резиденту рф-ії, та повідомило зворотнім листом, що порушене питання опрацьовано по суті, проводиться робота по формуванню відповідних переліків об’єктів права власності рф та її резидентів, отож пропозиція сторін соціального діалогу буде розглянута Мінекономіки під час формування зазначених переліків.

В області існує  низка інших проблем, зокрема, які унеможливлюють відновлення роботи кількох стратегічно важливих підприємств. З ініціативи Ради профспілок Івано-Франківської області  на черговому засіданні виконавчого комітету обласної тристоронньої соціально-економічної ради, яке відбулося 2 червня, в широкому представництві сторін влади, роботодавців та профспілок обговорено поетапні кроки, які належить зробити з цього приводу. Зокрема, це будуть звернення у найвищі інстанції органів влади, Верховної Ради, Фонду держмайна, як і до влади на місцях, адже йдеться про зміни в законодавстві, про покриття значних боргів із виплати зарплати, про зміну власників підприємств  тощо.

Рада профспілок Івано-Франківської області