Снимок экрана 2022 10 07 в 15.34.54

Наприкінці вересня відбувся звітно-виборний конгрес німецької Профспілки IG BAU, до якої входять працівники будівництва та машинобудування, промисловості будівельних матеріалів, прибирання будівель, садівництва, лісового та сільського господарства.

На Конгресі, зокрема, виступив заступник Голови Федерації профспілок України Василь Андреєв із промовою щодо роботи українських профспілок під час війни, як у правозахисному, так і у гуманітарному полі.

Учасники Конгресу стурбовані ситуацією, в якій опинилися українські працівники та їх родини. Відтак, було прийнято окрему Резолюцію «Солідарність з Україною – припинення агресивної війни».

Визнаючи що російська агресія є жорстоким наступом на мир в Європі, спрямована проти свободи, базових прав людини, принесла смерті, руйнування, тортури на велику частину України, Профспілка IG BAU рішуче засудила загарбницьку війну росії проти України.

Конгрес Профспілки IG BAU закликав Німецький Уряд та його союзників зробити все можливе, аби припинити жорстоку війну росії проти України.

У Резолюції також згадано, що мільйони українців знаходять прихисток у Німеччині. Профспілка IG BAU вітає рішучі дії, вжиті владою, щоб українці могли безперешкодно отримати дозвіл на проживання та роботу у країні тимчасового перебування. Водночас, такий безпрецедентний масштаб міграції створює велике навантаження на економічну політику ЄС – порушення ланцюгів постачання, висока залежність від сировини та дешевої енергії повинні ще більше зблизити європейську спільноту цінностей. В той же час, IG BAU працює на всіх можливих рівнях, щоб гарантувати, що біженці з України не стануть жертвами трудової експлуатації. Профспілка прагне забезпечити справедливе, рівне ставлення до усіх учасників ринку праці.

Висловлюємо глибоку вдячність солідарній підтримці з боку німецьких профспілок!

Снимок экрана 2022 10 07 в 15.36.27

Пресцентр ФПУ