20221025 114357

У тих, хто хоч раз бував у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка, назавжди залишається враження від надзвичайної театральної режисури, бездоганної акторської гри та справжньої гостинності.

Після вимушеної зупинки у лютому театр знову 15 жовтня 2022 року відкрив основну сцену для своїх шанувальників.

Працювати колективу доводиться у надскладних умовах: війна, повітряні тривоги, обстріли, фінансові труднощі. Втім, культурний фронт тримається. Театральна трупа дала понад 100 концертів, які стали найбільш резонансною формою підтримки бойового духу у військових частинах, шпиталях, відкритих майданчиках.

20221025 111217

14 артистів-франківців стали до лав Збройних Сил України заради свободи, спокою наших домівок та нашої Перемоги.

Серед них Народний артист України Євген Нищук, заслужені артисти України Олександр Печериця та Андрій Романій, артисти Захар Нечипор, Ярослав Антоненко, Сергій Алаєв, Юрій Любас, Леонід Логвіненко, Юрій Кріпкий, Анатолій Лисенко, Олександр Скрябін, Андрій Швець, Вія Кальва, Олексій Воробей.

Сьогодні представники Профспілки працівників культури України на чолі з її Головою Людмилою Перелигіною прийшли до славетного театру імені Франка, щоб низько вклонитися та висловити слова вдячності воїнам, які на декілька днів завітали до театру.

20221025 112154

У своєму вітальному слові Людмила Перелигіна наголосила, що ми зобовʼязані їм незалежністю, нашим спокоєм, можливістю жити на рідній землі, пишаємось їх мужністю, незламною силою духу і щоденним героїзмом.

«Він імені багатотисячної Профспілки працівників культури України, Міжнародної Федерації Акторів (ФІА) та її Генерального секретаря Домініка Лукера, яка надала благодійну допомогу своїм колегам-акторам, дозвольте виконати доручення регіональних осередків Профспілки та вручити невеличкі конверти, які трохи допоможуть вам на передовій». Й додала далі: «Ми молимось за вас та благанно просимо – бережіть себе та повертайтесь додому живими. Нехай ні на мить не бракне вам сил та віри! Нехай будуть з вами завжди Господь та Пресвята Богородиця! Слава Україні».

20221025 112439

20221025 110922