rada2910f

В Закарпатській дирекції "Укрпошти" профспілки привітали 105-річного ветерана зв’язку.

   Гордістю Закарпатської дирекції "Укрпошти" є Микола Яношович Деревляник – колишній касир і фахівець Ужгородського відділення поштового зв’язку. Днями Бог благословив його зустріти свої 105-ті народини. Із цих Богом подарованих літ пан Микола 50 віддав поштовій справі.

  Щиро зрадів легендарний поштовик вітанню директора Закарпатської дирекції Укрпошти Сергія Калія та голови обласної організації Профспілки працівників зв’язку Ганни Кучак, які завітали до нього.

Зі сльозами радості згадував молоді роки й розповідав про добрі справи і труднощі, що виникали у часи становлення пошти на Закарпатті. А гості з цікавістю слухали про те, що народився іменинник 22 жовтня 1917 року в місті Кобо в Угорщині. Потім родина переїхала в Ужгород. Жив завжди Микола Яношович з плідної та чесної праці, має багато нагород та заохочень.

   Зізнається ветеран праці, що найкращими роками життя була робота на пошті. Сумує, що рано втратив дружину. Але має люблячу доньку Любомиру, онука з невісткою та правнука. Попри поважний вік, досі проживає сам і всьому сам дає раду. Секрет його довголіття – у любові до життя та до людей.

     Поділився з гостями Микола Яношович і  радістю про неочікуване вітання з поважною датою - 105 - річчям від дня народження, яке він отримав під час недільної служби в римо-католицькому костелі св. Юрія, богослужіння в якому відвідував донедавна регулярно, а час від часу й тепер. За його відданість, наполегливість у служінні улюбленій справі із Ватикану йому передали у подарунок вервицю.

   Микола Яношович Деревляник – приклад для наслідування молодому поколінню. «Любити, вірити і жити» – ось життєве кредо поважного і заслуженого поштовика, - говорить голова обласної організації Профспілки зв’язківців Ганна Кучак.

На фото: ветерана поштового зв’язку  Миколу Яношовича Деревляника прийшли привітати із 105 - річчям від дня народження директор Закарпатської дирекції Укрпошти Сергій Калій та голова Закарпатської обласної організації Профспілки працівників  зв’язку дирекції АТ "Укрпошта" Ганна Кучак.

Сергій Баранчиков,

пресцентр Закарпатської облпрофради