31.10.1

На початку жовтня у Мадриді відбувся П’ятий Конгрес Інтернаціоналу будівельників і деревообробників. Делегати Профспілки будівельників України – членської організації Інтернаціоналу впродовж більш як двадцяти років – взяли активну участь у заходах конгресу.

 

Раніше ми вже писали про підтримку українців учасниками конгресу, про Резолюцію на підтримку України та про профспілкову демократію в кризових умовах.

У складі делегації Профспілки будівельників були як досвідчені профспілкові лідери, так і чинні робітники будівельного сектору. Так, операторка баштового крану Катерина Зубова взяла участь у панельній дискусії жінок-представниць будівельних професій. Присутні у залі були вражені сорокарічним професійним досвідом пані Катерини. Вона розповідала, зокрема, про особливості роботи в теперішніх умовах в Україні, про те, як пережила перші дні війни, та про місце жінки у будівельному секторі.

31.10.3

Інша представниця Профспілки будівельників – голова профкому цементного заводу Леся Гусак – теж ділилася своїм досвідом профспілкової та колективно-договірної роботи з колегами з усього світу. Пані Леся також помітила, що у словах найвищих посадових осіб Інтернаціоналу – Президента та Генерального секретаря – звучали щирі та впевнені словами на підтримку України та засудження російського нападу.

І пані Леся, і пані Катерина були вражені атмосферою солідарності й підтримки, єдності поглядів на профспілкову демократію та важливість прав працівників серед усіх учасників П’ятого Конгресу Інтернаціоналу будівельників і деревообробників.

31.10.2

 

Профспілка будівельників України