arton26371 7e331

Майже 1 000 учасників з понад 120 країн, які представляли понад 200 демократичних організацій трудящих, взяли участь у п'ятиденних дебатах та дискусіях, щоб сформувати програму дій глобального профспілкового руху на наступні чотири роки.

 

Окрім Заяви Конгресу про новий суспільний договір, Конгрес прийняв надзвичайні резолюції щодо Ірану, боротьби з ультраправими та вторгненням росії в Україну. З усім цим можна ознайомитися сайті.

Кількість жінок-делегатів на Конгресі зросла до 50,8% у порівнянні з 46% у 2018 році.

Лука Вісентіні був обраний новим Генеральним секретарем, який очолить МКП разом із:

- Заступниками Генерального секретаря Еріком Мвезі Манзі, Джорданією Уренья Лора, Оуеном Тюдором;

- Президентом була обрана Акіко Гоно;

- Заступники Президента Кеті Файнгольд, Антоніо Лісбоа.

Новий Генеральний секретар МКП Лука Вісентіні заявив: "Останні кілька днів були надихаючими. Ми працювали цілеспрямовано, солідарно і згуртовано, щоб зміцнити пріоритети і цілі на майбутнє. Це створило підґрунтя для майбутніх конкретних дій.

Ми - рух, який готовий до виконання, готовий боротися за наші цілі, готовий вести переговори і готовий організовувати, організовувати, організовувати.

Разом ми переможемо в цій битві, тому що ми стоїмо разом, і ми готові включити в наш рух кожного, незалежно від його походження, незалежно від того, де він знаходиться.

Дякую вам, Шаран Барроу. Ви радикально змінили глобальний порядок денний на благо профспілок, на благо трудящих і на благо всього світу.

Під Вашим керівництвом МКП стала такою ж важливою, як і будь-яка інша глобальна, багатостороння організація, навіть незважаючи на те, що ми зіткнулися з численними кризами.

Робота, яку Ви виконали разом зі своєю командою, є неймовірною. Я зобов'язуюсь працювати, щоб примножити вашу спадщину".

Шаран Барроу пішла з посади Генерального секретаря МКП після того, як очолювала її протягом 12 років: "Ми ведемо боротьбу за нашу планету, за робочі місця і за справедливий перехідний період.

Але сім'я МКП може зробити буквально все, якщо ви об'єднані і працюєте без кордонів. Подивіться, чого ви досягли.

Справедливий перехід, економіка турботи, питання насильства над жінками, новий соціальний договір. Всі вони знаходяться в центрі глобального порядку денного, і ви це зробили.

Немає більшої сили, ніж наша об'єднана сім'я, з цінностями, які будують спільну безпеку, які закріплюють новий суспільний договір."Права, демократія, свобода, солідарність, безпека, податки, справедливість, мужність. Ми стоїмо за 99%. Це наша спільна безпека. Ви - найцінніша сила справедливості у світі".

Шаран Барроу подякувала Президенту АКТУ Мішель О'Ніл за проведення Конгресу, яка додала: "Дякую всім за те, що привезли свою енергію та солідарність до Австралії. Дякую Шаран Берроу, ви є вчителем, наставником, організатором, лідером і сестрою".

Фото та відео з Конгресу доступні тут, а також будуть додані після завершення заходу.

Як повідомлялсь, у роботі Конгресу МКП узяла участь делегація ФПУ на чолі з Головою ФПУ Григорієм Осовим.

 

Джерело:

https://www.ituc-csi.org/ituc-world-congress-new-leadership