vsi shkolyari 1 4 klasiv rayonu vidsohodni prystupyly do navchannya a u 28 shkolakh uchni 1 11 klasiv photo big

22 листопада 2022 року Україна стала членом Глобального партнерства в галузі освіти (GPE) та може отримати грантову допомогу у розмірі 43 млн доларів США. Про це інформує Профспілка працівників освіти і науки України.

 

Партнерство насамперед підтримує пріоритетні напрями діяльності, визначені Урядом України. Зокрема, професійний розвиток учителів, надання психологічної підтримки дітям та освітянам, забезпечення закладів освіти навчальними матеріалами та обладнанням, а також підтримку цифрової трансформації освіти.

Глобальне партнерство в галузі освіти працює в тісній координації з гуманітарними партнерами та партнерами з розвитку, включно з приватним сектором, щоб мобілізувати фінансування для підтримки освітніх потреб в Україні.

Довідково:

GPE – це спільне прагнення подолати світову кризу у сфері освіти, щоб підтримувати більш ніж 80 країн з низьким рівнем доходу для трансформації їхніх систем освіти, щоб діти могли здобувати якісну освіту, розкривати свій потенціал і зробити внесок у побудову кращого світу.

 

Детальніше:

 https://pon.org.ua/novyny/9941-ukraina-pryiednuietsia-do-globalnogo-partnerstva-v-galuzi-osvity.html