7085

Продовжується співпраця профспілок Закарпаття та територіального органу Держпраці. В Закарпатській облпрофраді відбулося засідання круглого столу "Спільні дії - на захист інтересів людини" за участі голів обласних організацій галузевих профспілок та керівників Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області.

Відкрив зібрання голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський, який підкреслив важливість спільної роботи як на національному, так і на обласному рівні.

Начальник Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області Василь Грицик роз'яснив зміни, які відбулися в територіальних підрозділах Держпраці та поінформував про організацію і подальші основні напрямки роботи на період запровадженого в Україні воєнного стану з урахуванням обмежень на здійснення контрольно-наглядових заходів. Порушувалися також питання зниження рівня незадекларованої праці, заборгованості з виплати заробітної плати, інших порушень трудового закодонавства, проведення інформаційних кампаній, тощо.

Про зміни у законодавстві про охорону праці вів мову заступник начальника Управління інспекційної діяльності, начальник відділу безпеки праці Західного регіону у Закарпатській області Володимир Горєв. Йшлося також про заходи щодо попередження виробничого травматизму та професійних захворювань, проведення тренінгів з метою запобігання та усунення наслідків нещасних випадків на виробництві, навчання кадрів.

Фахівці Держпраці відповіли на запитання керівників галузевих профспілок.

Підсумки взаємозацікавленої розмови підбив голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський. Він повідомив, що передбачено укладання Угоди про співпрацю сторін соціального партнерства на територіальному рівні.

На фото:

під час засідання (зліва направо) начальник Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області Василь Грицик,голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський, заступник начальника Управління інспекційної діяльності, начальник відділу безпеки праці Західного регіону у Закарпатській області Володимир Горєв.

 7086

На фото: учасники зібрання

Сергій Баранчиков,

пресцентр Закарпатської облпрофради