освіта

Відбулося засідання Ради Рожнятівської об’єднаної організації Профспілки працівників освіти і науки України. Відкрив засідання Ради голова Рожнятівської об’єднаної організації Профспілки працівників освіти і науки  Михайло Дзудзило  з питанням  порядку денного  «Про розподіл  обсягу освітньої субвенції  на 2023 рік». Він констатував, що внаслідок величезних видатків на оборону країни має місце значне недофінансування  коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для виплати заробітної плати з усіма нарахуваннями працівникам закладів освіти Рожнятівської, Дубівської, Перегінської та Спаської громад в загальній сумі  близько  20 млн. грн.  І ця сума порахована  після всіх вжитих заходів економії: зменшення грошової винагороди за сумлінну працю, надбавки за престижність  та інших доплат за окремі види педагогічної  діяльності. За результатами обговорення Радою одноголосно прийнято Звернення до Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, Прем’єр-Міністра України Дениса Шмигаля,  Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета  про виділення  додаткових коштів освітньої субвенції для вказаних громад з метою недопущення заборгованості із заробітної плати педагогічних працівників.

Також у роботі засідання  взяли участь голова Івано-Франківської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Зоряна Король та її заступниця Уляна Гураль. Очільниця обласної організації Профспілки окреслила основні законодавчі зміни, що стосуються соціального страхування,  роботи за сумісництвом педагогічних працівників та проблеми , які виникають  в ході їх застосування, а також основні напрямки роботи Профспілки в умовах воєнного стану.

Заступниця Голови відповіла  на актуальні питання , за яких умов  педагогічні працівники  закладів загальної середньої освіти не підлягають призову на військову службу  під час мобілізації.

світа 1