7 7 2
6 лютого 2023р. за участі керівника Профспілки працівників вугільної промисловості України Андрія Зиміна відбулася зустріч делегації Добропільського теркому у складі голови теркому Петра Древаля, голови профкому ш. «Добропільська» Зігмунда Березницького, голови профкому ш. «Алмазна» Олександра Редьки, профспілкового представника Олександра Агібалова, завідуючої економіко-правового відділу теркому Катерини Самбурської з Першим заступником Міністра енергетики України Юрієм Власенко.
Під час зустрічі голова Добропільського теркому зазначив, що трудовий колектив ДП «Добропіллявугілля-видобуток» досі не отримав відповіді від Міністерства економіки про виключення ДП зі списку підприємств, що передаються ФДМУ.
Він зазначив, що відповідь Мінекономіки про помилковість внесення «Добропіллявугілля-видобуток» до списку про передачу не задовольняє трудовий колектив, і розмови про можливу зміну керівників ДП «Добропіллявугілля-видобуток » пов’язують саме з цим.


7 7 1
Обговорили також питання щодо заборгованості КП «Добро» та ДП «Укрвугілля» перед ДП «Добропіллявугілля-видобуток », яка складає майже 0,5 млрд.грн. Як повідомив. Юрій Власенко питання заборгованості КП «Добро» зараз вирішується спільно з очільником Донецької області та з Прем’єр-міністром. Як зазначив, Перший заступник Міністра, дане питання потребує більш ретельного вивчення.
Головою теркому було порушено питання щодо підвищення тарифних ставок і окладів працівникам вугледобувних підприємств у зв’язку зі збільшенням розміру мінімальної заробітної плати у відповідності із Галузевою угодою.
Профспілка працівників вугільної промисловості України
Детальніше: