0162

 

На тлі численних проблем, пов’язаних з війною, економічною кризою та подальшою лібералізацією законодавства, ПМГУ наполегливо закликає роботодавців і органи вищої державної влади до співпраці задля збереження трудових прав українців.

 

Голова Профспілки Олександр Рябко неодноразово вносив конкретні пропозиції щодо заходів з подолання критичної ситуації у вітчизняному ГМК та необхідності збереження трудового потенціалу галузевих підприємств на розгляд Уряду, РНБО, озвучував їх на засіданні Антикризового штабу УСПП. За підсумками грудневої звітної Конференції ПМГУ відповідні звернення були направлені, зокрема, до Верховної Ради та Офісу Президента.

Відповідно до листа за підписом голови Комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галини Третякової за дорученням Голови ВР звернення Конференції вже розглянуті. У разі внесення Урядом законодавчих ініціатив у сфері трудових відносин Комітет обіцяє залучати соціальних партнерів до підготовки відповідного законопроекту на всіх етапах його розгляду. Також наші документи надіслані на розгляд Кабінету Міністрів України – про це повідомляється в листі за підписом керівника Офісу Президента Ростислава Шурми.

10 01

Радує, що звернення Профспілки потрапили до адресатів та були прийняті ними до уваги. Однак задля реального результату реакцією на них мають стати не лише листи-відповіді, а й конкретні соціально орієнтовані рішення та законодавчі зміні.

Варто зазначити, що Кабміном вже підготований план комплексних заходів з відновлення ефективної роботи підприємств ГМК України. Проте він не в повній мірі враховує реальні загрози для галузі. Тому ПМГУ й надалі підкреслюватиме гостроту та складність проблем вітчизняного гірничо-металургійного сектору і сприятиме ініціативам, спрямованим на їхнє вирішення.

Так, Профспілка підтримує ініціативу Голови Українського союзу промисловців і підприємців України Анатолія Кінаха щодо розгляду стану та проблем ГМК у рамках засідання РНБО, присвяченого темі забезпечення стійкості функціонування та розвитку національної економіки в умовах воєнного часу.

 

Профспілка металургів і гірників України

http://pmguinfo.dp.ua/novosti-pmgu/6277-potribni-konkretni-sotsialno-orientovani-rishennya-ta-zakonodavchi-zmini