20230216 111552

Здавалося б, - це неймовірно, такого не може бути та ще й під час війни.  Але як зясувалося, - це абсолютно реально. Коли ми зустрілися зі слухачами, яких зібрав запроваджений Профспілкою будівельників України освітній проект – Хаб неформального професійного навчання мікронавичкам у будівельній справі на базі Броварського професійного ліцею, вони нам сказали, що спочатку в таке самі не вірили, особливо, коли дізналися, що здобуття нової професії  безкоштовне. І коли пройшли оформлення і прийшли на перше заняття, в сучасно обладнані виробничі класи, переконалися у правильності зробленого ними вибору.

У кожній справі важливо дати правильний старт. Це зробив голова Профспілки будівельників Василь Андреєв, розповівши 12 слухачам першої навчальної групи монтажників санітарно-технічних систем і устаткування про проект і кваліфікаційні навички, які вони завдяки навчанню можуть здобути. І проект цим не обмежується, в ліцеї проводиться набір групи на ще одну дефіцитну будівельну спеціальність лицювальник – плиточник, а з деяким часом навчатимуть зварювальників в Чернігівській, Полтавській, Харківській, Хмельницькій областях. Курси запропоновані Профспілкою будівельників підійдуть, перш за все людям, які змушені були покинути свою домівку, втратили роботу та шукають нову, тим хто бажає опанувати нову професію і бажає швидко почати заробляти на життя. Важливим є і те, що мешканцям інших міст надається безкоштовне проживання.

20230216 110817

Стратегічне ж завдання Профспілки в організації таких курсів, - це запуск цілої системи набуття мінінавичок. «Ми намагаємося разом з роботодавцями, які надають нам людей, що мають практичні навички, залучити і державний інтерес до запуску таких програм. Чому це важливо? Тому що відновлення України після війни може тривати значний проміжок часу. Для того, щоб його пришвидшити нам потрібно 5-не збільшення працівників в будівельній галузі, де їх взяти, їх не має де брати, окрім як навчити нових людей будівельним професіям. Людей, які мають ставати до роботи завтра, не треба навчати  протягом 2-х років. Більшість професійних навичок можна набути у стислі строки або на виробництві або завдяки таким курсам як наші. Ми сподіваємось, що це долучить і роботодавців і державу до такої справи. Ми поширюємо інформацію про такі можливості і бачимо підтримку серед наших сестерських профорганізацій із ЄС, США, Австралії, Канади. Очікуємо, що наші зусилля будуть оцінені і працівниками будівельної галузі. І треба відверто сказати, що це ще й потужний мотиваційний інструмент до профспілкового членства.

20230216 113621

Нагадаємо, що Пілотна група слухачів навчального курсу «Монтажник металопластикових конструкцій» у Хмельницькому вже завершила навчання. Впродовж 10 днів студенти навчалися встановлювати та регулювати вікна і вже зараз готові приступати до роботи.

Бажаючим підвищити свою кваліфікацію можна звернутися за тел.0986246075.

Пресцентр ФПУ