332170807 529875769259360 2113564902199793686 n
За повідомленням Федерації профспілок Хмельницької області, підприємства сільськогосподарського напрямку продовжують свою роботу попри воєнний стан. Тому потреба у висококваліфікованих працівниках, які знаються на сільському господарстві є постійною.
Хмельницька обласна служба зайнятості організовує професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації безробітних громадян, зокрема, і для галузі сільського господарства. Так, на замовлення роботодавців безробітні можуть здобути професії: тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва категорії «А1» (або підвищити кваліфікацію за категоріями «А2», «В1», «В2», «В3», «С», «D1», «Е1», «Е2», «G1», «G2», «H»), водій автотранспортних засобів категорії «С» (або підвищити кваліфікацію за категоріями «С1», «С1Е», «СЕ»), слюсар-ремонтник, фермер, робітник фермерського господарства та інші.
Теоретичне навчання слухачів відбувається за очною та дистанційною формами. Виробниче навчання переважно проводиться в спеціалізованих майстернях та за необхідності професійно-практична підготовка відбувається в умовах виробництва.
Після повного завершення навчання слухачі, які здобувають професійну освіту, отримують свідоцтво державного зразка, а слухачі курсів цільового призначення – посвідчення.
Професійне навчання здійснюється на замовлення роботодавців, тому усі слухачі після його завершення будуть успішно працевлаштовані.