RT stand with Ukraine

Через рік після початку незаконного і жорстокого вторгнення в Україну росія продовжує кампанію вбивств і терору проти українського народу за співучасті білорусі.

"За останній рік десятки тисяч цивільних осіб були вбиті і ще більше поранені, оскільки російські війська націлилися на міста, селища та об'єкти критичної інфраструктури, включаючи лікарні та енергетичні об'єкти. Майбутньому незліченної кількості людей завдано непоправної шкоди. Щодня гинуть сотні військових.
Кілька мільйонів біженців були змушені тікати до сусідніх країн, зокрема Польщі, і щонайменше шість мільйонів були переміщені всередині України.
"Війна повинна закінчитися. Влдімір Путін повинен зупинити це безглузде варварство і вивести всі російські війська з української території. Потрібен справедливий і стійкий мир, заснований на міжнародному праві, а винні у воєнних злочинах повинні бути притягнуті до відповідальності.
Ми вітаємо мужність українського народу, ми сумуємо разом з ним через втрату рідних і близьких, і ми будемо продовжувати залишатися з ним солідарними. Завдання реконструкції та відновлення після руйнувань буде величезним, а нагальні гуманітарні потреби зростають з кожним днем", - сказав заступник Генерального секретаря МКП Оуен Тюдор.
Солідарність
Членські організації МКП національні профспілкові центри ФПУ і КВПУ мобілізувалися для надання гуманітарної допомоги за підтримки МКП, яка звернулася з публічним закликом про збір коштів, а також ЄКП і багатьох інших організацій, в тому числі профспілок з Європи та інших країн.
Це включало надання підтримки сім'ям, які втратили годувальника, забезпечення житлом, продуктами харчування, медикаментами та іншими предметами першої необхідності для переміщених осіб, ремонт пошкоджених будівель та надання психосоціальної та іншої підтримки сім'ям. Профспілкові організації продовжують виконувати свої основні профспілкові функції у надзвичайно складних умовах.
Профспілки в сусідніх країнах активно надають консультації та підтримку біженцям. Це включає в себе розміщення біженців, задоволення їхніх потреб, допомогу в доступі до послуг і пільг, забезпечення їхніх трудових та інших законних прав, інтеграцію дітей в систему освіти, створення інформаційних і комунікаційних мереж та багато інших форм підтримки. Сусідні профспілки також продовжують збирати і транспортувати життєво необхідні товари в Україну.
«Російське вторгнення мало серйозні наслідки і в багатьох інших країнах. Спіралеподібне зростання цін на продукти харчування та паливо, посилене збільшенням корпоративних прибутків, продовжує боляче бити по людях і збільшувати бідність, особливо в багатьох менш заможних країнах.
Дефіцит добрив та іншої сировини, яку традиційно постачають Росія та Україна, а також Білорусь, порушив виробництво продуктів харчування, а також ланцюги поставок, які вже постраждали від пандемії Covid-19.
"Вторгнення Росії, коли Володимир Путін здійснює абсолютний контроль над країною, є кричущим порушенням Статуту Організації Об'єднаних Націй. Вплив на народ України є руйнівним, а більш широкі наслідки для міжнародних відносин і перспектив мирного співіснування та співробітництва в усьому світі є величезними. Солідарність МКП з народом і профспілками України є абсолютною і залишатиметься такою, поки ми продовжуємо пошук миру, заснованого на спільній безпеці, справедливості та повній повазі прав людини і міжнародного права», - заявив Оуен Тюдор.
Міжнародна конфедерація профспілок (МКП) представляє 200 мільйонів членів 338 членських організацій у 168 країнах і територіях".

За більш детальною інформацією, будь ласка, звертайтеся до прес-служби МКП за телефоном +32 2 224 02 53 або електронною поштою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
24 лютого 2023 року ITUC