332253582 210846734761577 3326224761204065798 n
Відбулася робоча зустріч начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасії Пентек та голови Закарпатської облпрофради Івана Зелінського.


В ході взаємозацікавленої розмови Анастасія Пентек інормувала про основні підсумки роботи органів Пенсійного фонду Закарпаття за 2022 рік. Окремо вона зупинилася на нових функціях, які з минулого року додалися фонду, - адмініструванню житлових субсидій та пільг на оплату комунальних послуг.

Йшлося й про те, що у зв'язку з набранням чинності з 1 січня 2023 року Закону України від 21.09.2022 № 2620-IX «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» та Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» на Пенсійний фонд України покладено функції із фінансування страхових виплат та надання соціальних послуг у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку.

Іван Зелінський підкреслив важливість роз'яснення питань пенсійного законодавства та надання консультацій щодо актуальних змін та новацій у пенсійному забезпеченні населенню, й зокрема, в профспілкових організаціях області.

Під час робочої зустрічі намічено ряд заходів спільної роботи соціальних партнерів - зустрічей керівників та фахівців Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області з головами обласних організацій галузевих профспілок, профспілковим активом нашого краю, підписання Угоди про співпрацю, тощо.

На фото: під час робочої зустрічі начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасії Пентек та голови Закарпатської облпрофради Івана Зелінського.


Сергій Баранчиков,
пресцентр Закарпатської облпрофради