IMG20230210100320 scaled

В області актуалізовано співпрацю з профспілками для захисту трудових прав працівників та упередження виробничого травматизму в умовах війни.
Начальник Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці Богдан Сагайдак взяв участь у спільній нараді з головами обласних галузевих профспілкових організацій, під час якої було обговорено організаційні форми співпраці на регіональному рівні та шляхи ефективного здійснення нагляду й громадського контролю за додержанням роботодавцями вимог трудового законодавства та створенням безпечних і нешкідливих умов праці працівників в умовах воєнного стану.
Участь у нараді від Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці також взяли перший заступник начальника Святослав Ороновський та заступник начальника Віктор Андрійчук, а від Тернопільської обласної ради профспілок голова Андрій Присяжний та заступник голови Микола Стадницький.
IMG20230210100248 scaled
Присутні відзначили, що серед пріоритетних напрямків спільної роботи в умовах воєнного стану є:
• зміцнення засад соціального партнерства у сфері трудових відносин та додержання законодавства про охорону праці;
• зниження рівня виробничого травматизму та професійних захворювань;
• вжиття узгоджених спільних заходів щодо вдосконалення нормативно-правової бази з питань праці, соціального захисту працівників та з питань безпеки праці;
• обмін інформацією та створення безпечних, належних виробничих і санітарно-побутових умов праці роботодавцями.
За результатами наради вирішили посилити координування спільної роботи Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці та обласних галузевих профспілкових організацій з метою досягнення балансу інтересів працівників та роботодавців, упередження випадків травмувань та професійних захворювань найманих працівників у надскладних умовах війни.

Тернопільська обласна рада профспілок