7947

У Закарпатській облпрофраді у форматі "круглого столу" відбулася зустріч начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасії Пентек з головами обласних організацій галузевих профспілок.

 

Відкриваючи зібрання, голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський наголосив на важливості тісної співпраці соціальних партнерів - Пенсійного Фонду і профспілок.

Анастасія Пентек інформувала керівників профспілок різних галузей нашого краю про основні напрямки роботи органів Пенсійного фонду Закарпаття.

Окремо вона зупинилася на нових функціях, які додалися фонду з минулого року, - адмініструванню житлових субсидій та пільг на оплату комунальних послуг.

7949

Ще одним новим напрямком діяльності фонду стало те, що у зв'язку з набранням чинності з 1 січня 2023 року Закону України від 21.09.2022 № 2620-IX «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» та Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» на Пенсійний фонд України покладено функції із фінансування страхових виплат та надання соціальних послуг у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку.

Очільниця Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області у ході фахової дискусії відповіла на численні запитання профспілкових працівників.

На закінчення зібрання було підписано Угоду про співпрацю між Головним управлінням Пенсійного фонду України в Закарпатській області та Закарпатською обласною радою професійних спілок. ЇЇ підписали Анастасія Пентек та Іван Зелінський.

 7948

На фото:

Угоду про співпрацю між Головним управлінням Пенсійного фонду України в Закарпатській області та Закарпатською обласною радою професійних спілок підписують Анастасія Пентек та Іван Зелінський.

під час зустрічі соціальних партнерів в Закарпатській облпрофраді

 

Сергій Баранчиков,

пресцентр Закарпатської облпрофради