7967

З ініціативи Закарпатської обласної профспілкової організації працівників культури у галузі здійснюється дієвий соціальний діалог на всіх рівнях.

Цьому сприятиме і нова Колективна угода між Департаментом культури Закарпатської облдержадміністрації та обласною профспілковою організацією працівників культури на 2023-2025 роки, яка незабаром буде підписана сторонами соціального партнерства.

Про це повідомила голова обласної профспілкової організації Наталія Товтин, виступаючи на засіданні Президії облорганізації профспілки.

В ході фахової дискусії на зібранні обговорено питання діяльності профспілки працівників культури щодо збереження закладів культури і спорту, дитячих шкіл мистецтв, піднесення іміджу культури і мистецтва та спорту в житті області, співпраці з місцевими органами влади, керівниками об'єднаних територіальних громад, соціального захисту працюючих, мотивації профспілкового членства тощо.

Наталія Товтин зупинилася також на питаннях статистичної звітності профорганізацій галузі за 2022 рік, а головний бухгалтер обласної профспілкової організації працівників культури Світлана Кузич - фінансової звітності за минулий рік.

На засіданні Президії розглянуто також питання допомоги членам профспілки - учасникам бойових дій, проведення навчання профспілкового активу, інформаційної роботи, можливостей оздоровлення дітей працівників галузі та інші.

На фото: під час засідання Президії Закарпатської обласної профспілкової організації працівників культури

7968

Сергій Баранчиков,

пресцентр Закарпатської облпрофради