изображение viber 2023 03 03 12 03 55 621

        

Київська міськпрофрада та керівники членських організацій взяли участь у першому в цьому році засіданні Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради, яке відбулося 2 березня у форматі відеоконференції.

       

На порядку денному були розглянуті та обговорені питання:

      1. Про черговість ротації голови Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради.

      2. Про План роботи Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради на 2023 рік.  

      3. Про проєкт оновленого Регламенту роботи Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради.

      4. Про необхідність перегляду положень Закону України від 15.03.2022 № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» в частині призупинення дії трудових відносин на період військового стану.

        Відповідно до порядку та щорічної черговості обрання голови КМТСЕР,  Головою Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради в 2023 році обрано МЕЛЬНИКА Валентина Петровича Голову Київської міськпрофради, Голову Спільного представницького органу профспілок та об’єднань профспілок  м. Києва.

       Запропонований проєкт Плану роботи  КМТСЕР на 2023 рік за результатами обговорення взято за основу. Також сторони соціального діалогу схвалили та затвердили проєкт оновленого Регламенту роботи Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради.

       З четвертого питання порядку денного, заслухавши Голову Київської міської профспілки працівників комунального транспорту, транспортної інфраструктури та безпеки руху М.Тюріну,  а також  взявши до уваги виступи із порушеного питання Голови Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я C.Кубанського, начальника Управління з питань праці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці  В.Шаботинського, а також фахівця Департаменту транспортної інфраструктури ВО КМР (КМДА), за  результатами обговорення було вирішено:

          1. Київській міській профспілці працівників комунального транспорту, транспортної інфраструктури та безпеки руху звернутися до Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці для надання   роз’яснень з порушеного питання.

           2.  Київській міській тристоронній соціально-економічній раді звернутися до Кабінету Міністрів України з пропозицією щодо невідкладного прийняття нормативних актів для реалізації норм Закону України від 15.03.2022 № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» в частині проведення заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням роботодавцями законодавства про працю.

          3. Рекомендувати Департаменту транспортної інфраструктури ВО КМР (КМДА) спільно з Київською міською профспілкою працівників комунального транспорту, транспортної інфраструктури та безпеки руху розібратися з питанням щодо порушення трудових прав працівників первинних профспілкових організацій комунальних підприємств «Київпастранс» та «Центр організації дорожнього руху», які є членськими організаціями Профспілки.

   изображение viber 2023 03 03 12 03 54 684

                              Відділ з соціально-економічних питань

                              та соціального діалогу