5bc7fcd manifestation paris 7 mars 2023 1592049

У вівторок рекордна кількість французів вийшла на вулиці проти суперечливої пенсійної реформи. 7 березня масовий протест був вже шостим з січня.

За даними Міністерства внутрішніх справ, до 1,28 мільйона людей вийшли на вулиці по всій Франції, що є найвищою явкою з початку протестного руху.

Профспілки тим часом стверджують, що кількість демонстрантів становила близько 3,5 мільйона.

Енергетичний сектор, який стоїть на чолі протестів, обіцяє уряду "пекельний тиждень". У п'ятницю працівники всіх атомних електростанцій проголосували за "безперервні" страйки протягом усього тижня. За вихідні виробництво електроенергії знизилося на 5 000 мегават (МВт).

За словами представників профспілок, паливно-розподільчі станції TotalEnergies також оголосили, що блокаду перенесено на середу. Компанія дала зрозуміти, що дефіциту палива наразі не передбачається.

Водночас чотири французькі термінали зрідженого природного газу (ЗПГ) оголосили, що припинять свою діяльність до 13 березня, в той час як працівники всіх 14 газосховищ  ще вирішуватимуть, чи залишатися їм закритими щодня.Галузь попередила, що вона може не отримати енергопостачання, необхідного для належного функціонування.

Детальніше: https://www.eurointegration.com.ua/news/2023/03/8/7157555/

Джерело: