DSC 0072

 

16 березня 2023 року Федерація профспілок Вінницької області  провела семінар для керівників членських організацій ФПО, голів первинних профспілкових організацій, профспілкового активу з порядком денним: «Мобінг в трудових відносинах».

Відкрила семінар Тетяна Побережна - перший заступник Голови ФПО, голова обласної організації профспілки працівників культури,  яка наголосила, що  ст.3 Конституції України гарантує людині, її життю і здоров’ю, честі і гідності недоторканність і безпеку. Ця норма визнається в Україні найвищою соціальною цінністю.

Нині ми можемо спостерігати вкрай негативні явища, такі як мобінг (цькування), а також відсутність відповідальності за  протиправні діяння, що призводять до погіршення фізичного та психологічного стану працівника, зниження продуктивності праці. На робочому місці особа проводить більшу частину свого часу і тому повинна працювати в нормальній, «здоровій» атмосфері й отримувати моральне задоволення від роботи.

З презентацією виступив Вадим Шевчук – головний правовий інспектор праці Федерації профспілок Вінницької області.

Під час семінару учасники отримали знання, що таке мобінг, які форми мобінгу, щодо розірвання трудових договорів у випадках мобінгу, який розмір вихідної допомоги передбачено працівнику стосовного, якого вчинено мобінг, відшкодування  заподіяної шкоди внаслідок мобінгу, яка відповідальність за вчинення мобінгу,  профілактика та запобігання мобінгу і як боротися з мобінгом.

 DSC 0088

 

Федерація профспілок Вінницької області