Вшанування хвилиною мовчання пам яті загиблих під час російської агресії

16 березня Івано-Франківський обласний комітет Профспілки працівників державних установ провів семінар-навчання для голів первинних профспілкових організацій.

Цей захід розпочався вшануванням хвилиною мовчання пам’яті загиблих під час російської агресії українських воїнів і мирного населення, серед яких чимало і спілчан.

У вступному слові голова обласної організації Профспілки Ніна Гушпіт розповіла про головну мету його проведення – підвищення рівня компетентності профспілкового активу при здійсненні представництва і захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів Профспілки. Вона проінформувала про діяльність Профспілки в умовах війни та про підсумки роботи за 2022 рік  і  січень-лютий поточного року.

Завідувач відділу організаційно-масової роботи обласного комітету Валерій Крецул доповів про ситуацію і завдання щодо  розбудови організаційної структури обласної організації та про методичні поради з питань проведення звітних зборів первинних профорганізацій і зборів трудових колективів з виконання сторонами колективних договорів взятих зобов’язань за 2022 рік. Потім детально ознайомив з положеннями профспілкового Статуту щодо  повноважень первинної профспілкової організації, профкому,  його голови, ведення обліку членів Профспілки і планування роботи та дав практичні поради щодо профспілкового діловодства в первинках.

Цікавими для учасників навчання були і виступи представників вищого за рівнем профспілкового органу - Ради профспілок області. Так, заступник Голови Ради на громадських засадах Тетяна Сульженко розповіла про новації в трудовому законодавстві на період дії воєнного стану, а перший заступник Голови Олександра Гринів – про співпрацю з роботодавцями і роль виборних профспілкових органів в колдоговірній роботі.

Наступним етапом семінару-навчання став обмін досвідом роботи голів первинних профорганізацій. Його розпочала голова профкому управління з питань ресурсного забезпечення облдержадміністрації Романія Бачмага, яка детально розповіла про порядок підготовки і проведення в колективі зборів первинки і зборів трудового колективу по звітуванню виборних органів та адміністрації за 2022 рік. Її виступ супроводжувався змістовним мільтимедійним супроводом і викликав значний інтерес присутніх.

Не менш змістовними були й розповіді голів інших профспілкових організацій, зокрема Національного природного парку «Синьогора» Іванни Гладиш, міського

центру соціальних служб Любові Гуцман та Івано-Франківського геріатричного пансіонату  Маріанни Приймак. Вони ділилися спогадами про свої здобутки, перемоги і випробування, як отримали підтримку у колективах і очолили профспілкові організації . У кожної з них своя історія успіху, свої форми роботи, і свої плани на майбутнє.

По завершенні семінару-навчання було проведено опитування щодо діяльності первинних профспілкових організацій.

Слухачі семінару навчання 1

Рада профспілок Івано-Франківської області