веселка 2023 3

 

В ці весняні травневі дні у польському місті Кракові проходив Міжнародний танцювальний конкурс «Незалежне мистецтво». В ньому взяли участь танцювальні колективи з Польщі, Словаччини, Чехії, а з України - Закарпатської, Львівської, Тернопільської і Рівненської областей.

Зразковий художній колектив України ансамбль танцю "Веселка" Закарпатської обласної ради профспілок (голова Іван Зелінський), який виступив з хореографічною композицією «Ми – діти Закарпаття» та хореографічною замальовкою «Купальські мрії», виборов перше місце серед учасників конкурсу.

 Крім того, за позовом серця свідомі, патріотичні веселчата прийняли участь у Мітингу на підтримку України, який проходив на площі Ринок у Кракові.

веселка 2023 2

 У всіх досягненнях самобутнього колективу значна заслуга його художньогокерівника - Заслуженого працівника культури України Людмили Петрецької, яка працює з ним від дня його створення.

 За значний особистий внесок у розвиток хореографічного мистецтва за поданням Закарпатської облпрофради Людмилу Петрецьку нагороджено Почесним знаком Федерації профспілок України «За досягнення в аматорському мистецтві».

 Цю нагороду їй вручив голова обласної ради профспілок Іван Зелінський. Він висловив слова подяки юним танцюристам та привітав їх з Міжнародним днем захисту дітей.

З нагоди цієї події юних танцюристів пригостили солодощами.

веселка 2023

На фото:

- переможець Міжнародного конкурсу в місті Кракові Зразковий художній

колектив України ансамбль танцю "Веселка" Закарпатської обласної ради

профспілок;

- юні закарпатці в місті Кракові;

- під час Мітингу на площі Ринок;

- голова Закарпатської обласної ради профспілок Іван Зелінський вручає

нагороду художньому керівнику зразкового художнього колективу України

ансамблю танцю "Веселка" Людмилі Петрецькій;

- солодкий стіл для юних танцюристів.

веселка 4

веселка 5

Пресцентр Закарпатської облпрофради