IMG 20230602 WA0002

2 червня ц.р. у Києві проходив Форум «Кращі практики публічно-приватного партнерства в профтехосвіті» організований Швейцарською фундацією технічного співробітництва з розвитку «Свісконтакт».

У Форумі взяли участь понад 60 учасників — представники бізнесів, закладів профтехосвіти, центральної та місцевої влади й представники професійних об’єднань.

Як повідомив заст. Голови ФПУ, голова Профспілки будівельників Василь Андреєв під час Форуму було проведено панельну дискусію «Публічно-приватне партнерство заради розвитку профтехосвіти», а також презентації та обговорення найкращих практик публічно-приватного партнерства. Учасники обговорили успішні кейси та як реалізувати співпрацю між бізнесом, владою й закладами професійно-технічної освіти.

Основними темами дискусії були стратегічні напрями реформи профтехосвіти, законодавча підтримка публічно-приватного партнерства, міжнародна допомога, співпраця бізнесу з профтехосвітою та роль бізнесу в розвитку професійної освіти.

Разом із виступами представників Уряду, парламентарів та роботодавців у сфері інфраструктурного будівництва В. Андреєв у своєму виступі поділився досвідом Профспілки будівельників щодо організації спеціальних профспілкових короткострокових курсів з будівельних професій у закладах професійної (професійно-технічної) освіти, розвитку хабів неформальної професійної освіти, презентував кейс практичних заходів з набуття мікронавичок внутрішньо переміщеними особами,  які відповідають потребам ринку праці та дозволяють отримувати високооплачувану роботу.

Він зазначив, що такі форуми дають поштовх до розвитку та посилення партнерства, сприяють більш тісній співпраці між профспілками, закладами професійної освіти та представниками бізнесу, при підтримці держави.

Організатори Форуму запросили профспілки до регулярного обміну інформацією та налагодження співпраці на спільній платформі для популяризації будівельних професій в українському суспільстві.

Пресцентр ФПУ