widpochynok ditej hryniw

Під керівництвом заступниці Івано-Франківської обласної державної адміністрації Людмили Сірко відбулася нарада щодо організації та початку проведення оздоровчої кампанії для дітей у 2023 році.

 

Цей захід відбувся за участю представників оперативного штабу з координування організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей у літній період 2023 року та керівників закладів оздоровлення Івано-Франківщини. В його роботі взяла участь та виступила перший заступник Голови Ради профспілок області  Олександра Гринів.

Під час наради окреслили основні питання, на яких необхідно зосередити увагу щодо оздоровлення дітей цього року.

Людмила Сірко наголошувала на важливості безпечного дитячого оздоровлення. Другий рік поспіль оздоровча кампанія відбувається в умовах війни та зрозуміло, що особливу увагу необхідно зосередити на питаннях безпеки дітей, наявності у цих закладах захисних укриттів. За умови забезпечення усіх вимог оперативного штабу з координування організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей на Івано-Франківщині працюватимуть вісімнадцять закладів охорони здоров’я.

Йшлося про готовність таборів приймати й оздоровлювати дітей, направлення дітей пільгових категорій на оздоровлення, наявність пільгових путівок в оздоровчих закладах та здешевлення їх у приватних таборах для дітей вразливих верств населення.

Зауважувалося, що цього року надаватимуться пільгові путівки діткам із сімей загиблих військовослужбовців Збройних сил України, воюючих Героїв, дітям-сиротам, діткам з інвалідністю, внутрішньо переміщених людей з числа малозабезпечених, багатодітних та іншим дітям з числа пільгових категорій.

На нараді мовилося й про фінансові аспекти оздоровчої кампанії, надання путівок для дітей з числа пільгових категорій за кошти державного, обласного бюджетів та міжнародних благодійних партерів обласної військової адміністрації.

Олександра Гринів звернула увагу на участь профспілок в оздоровчій кампанії. Ряд галузевих профспілкових  організацій прийняли рішення про виділення коштів на здешевлення путівок для дітей членів профспілок, також для оплати сімейних путівок. Зокрема, обласна організація  профспілки  працівників освіти і науки виділятиме на ці цілі кожній дитині членів профспілки по 3 тис. грн. Що стосується сімейних заїздів, то, наприклад.  для працівників Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника профспілка оплачуватиме половину вартості путівок для членів профспілки та їх дітей, віком до 18 років.

Обговорювали співпрацю із міжнародною організацією «ЮНІСЕФ в Україні», яка матиме можливість надати для восьми прикарпатських оздоровчих закладів психологів для роботи із дітьми.

Важливо, що обласний заклад оздоровлення та відпочинку «Карпатські мрії» обласної ради зараз активно приймає діток задля оздоровлення з числа пільговиків безкоштовно. Відрадно, що прикарпатські територіальні громади долучаються до оздоровлення. Більше восьми мільйонів гривень закладено саме на це у місцевих бюджетах прикарпатських громад та закуплюватимуться необхідні оздоровчі путівки у таборах нашої області.

Проговорювалися питання впровадження експериментального урядового проєкту «Гроші ходять за дитиною». Дітки з малозабезпечених сімей із територій, де ведеться активні бойові дії з числа діток з інвалідністю та багатодітних сімей можуть оздоровитися у восьми прикарпатських таборах за кошти державного бюджету.

 

Рада профспілок Івано-Франківської області

Джерело:

http://www.rpo.if.ua/index.php?act=page&id=2853