IMG 2147 09

Традиційний двадцять другий, а в умовах війни другий благодійний турнір із міні футболу з нагоди Дня журналіста відбувся в Ужгороді.

 

Його засновником є голова Закарпатської Асоціації спортивних журналістів України Василь Гаджега, а організаторами - обласна організація Профспілки працівників культури (голова Наталія Товтин), обласна організація Національної спілки журналістів України (голова Віталій Мещеряков), Федерація футболу Закарпаття (голова Іван Дуран) та Закарпатське відділення НОК України (Іван Риляк).

Особливістю змагань стала участь медійників різної спортивної майстерності та віку. Змагання відбулися на штучному майданчику ЗОДЮСШ, а участь в них узяли 6 команд: представники футбольного сайту «Лобда», телеканалу «Тиса-1», газети «Спорттайм», збірна медійних підрозділів УжНУ, журналісти з Берегова та учасники АТО з ГО «Об’єднані війною» (поза конкурсом).

У вітальному слові Наталія Товтин - голова Закарпатської обласної організації Профспілки працівників культури, зокрема, зазначила, що «гра у футбол вже давно підкорила весь світ. Тому, в умовах агресії з боку Росії, для нас формування та популяризація здорового образу життя, фізичної культури є життєвою необхідністю і вкрай важливим завданням. Цей турнір, де – факто, є частиною військово-патріотичних заходів в рамках фізичного виховання нашої молоді та мешканців краю.

Бажаючи успіхів гравцям, ми розуміємо, що тільки здорові, патріотичні і освічені українці можуть доповнювати професійні команди у будь-якій сфері життя нашої улюбленої України: у спорті, обороні, науці, освіті, культурі, і загалом - у захисті незалежності нашої Держави.Хто б не став володарем цього кубка – впевнена, що переможцями є всі учасники і глядачі цього прекрасного змагання, а я маю сподівання, що цей турнір і в подальшому буде продовжуватися».

У офіційному відкритті турніру також взяли участь міський голова Богдан Андріїв, Петро Милян, начальник відділу молоді та спорту Ужгородської міської ради, голова ЗОО НСЖУ Віталій Мещеряков та інші.

Після виконання Державного гімну України, ушанування пам’яті загиблих воїнів, журналістів та загалом наших громадян у війні з росією розпочалися змагання за круговою системою. Цьогорічні баталії виявилися безкомпромісними і водночас толерантними. Усі матчі відбувалися в хорошій атмосфері та завершилися з різницею не більш ніж у два м’ячі.

В результаті перемога дісталася журналістам з Берегова, які зіграли 2:2 із «Тисою-1», а в серії пенальті виявилися влучнішими – 2:1.

Не менш цікавими виявилися баталії й у фінальному протистоянні минулорічного переможця «Лобди» та неодноразового теж тріумфатора «Спорттайму». Цей матч приніс друге місце інтернет-журналістам і перше – спортивним газетярам.

За результатами змагань учасники отримали пам’ятні грамоти, дипломи, грошові премії та інші призи, зокрема, окремо – від Національного олімпійського комітету, а переможець – іще й перехідний Кубок. Нагородження проводили Н.Товтин, В.Мещеряков, С.Селменський (від ФФЗ) та І.Риляк.

І насамкінець, мабуть, найголовніше. Турнір був благодійним. Журналісти не лише в такий спосіб позбувалися творчого вигорання, а й донатили на Збройні Сили України. Це – близько 25 тисяч гривень (цю суму склали гроші від Закарпатської обласної організації профспілки працівників культури, Закарпатської обласної організації Національної спілки журналістів України. Крім того, усі команди без винятку віддали свої премії та додатково ще зібрали кошти телевізійники із «Суспільного»).

IMG 2147 09 98

Закарпатська обласна організація Профспілки працівників культури