102

Масштабний захід з підтримки зайнятості й розвитку підприємництва в Закарпатській області - Ярмарок вакансій - 2023 відбувся 14 вересня на набережній Незалежності в місті Ужгороді.

 

Голова Закарпатської ОДА Віктор Микита, вітаючи учасників ярмарку - роботодавців, тих, хто шукає роботу, в тому числі вимушено переміщених осіб, усіх присутніх з усього регіону, зазначив, що «зараз Закарпаття – один з лідерів у країні за релокацією бізнесу, зростанням ВВП і приросту надходжень до всіх бюджетів завдяки збільшенню виробничої, експортної складової та ПДФО шляхом створення нових робочих місць. Ми працюємо, щоб зміцнювати Україну й забезпечувати наші ЗСУ необхідним ресурсом для оборони держави від окупанта».

103

Водночас, за його словами, закарпатським підприємствам критично не вистачає кваліфікованих працівників, тож у регіоні посилюють роботу з інформування населення щодо актуальних вакансій, рівня заробітних плат, умов праці тощо.

У заході взяли участь і представники профспілок області - голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський, керівники ряду облорганізацій галузевих профспілок.

Цього року учасниками Ярмарку вакансій були близько 50 підприємств, які спеціалізуються в різних галузях. Вони готові запропонувати закарпатцям і вимушеним переселенцям майже 900 вакансій.

Кожен роботодавець працював на окремій локації, де працівники презентували свою компанію та актуальні пропозиції щодо працевлаштування.

Усі охочі могли ознайомитися з вакансіями, отримати консультації з питань зайнятості, одержання ваучера на навчання чи мікрогрантів на започаткування та розвиток бізнесу, а також юридичну й іншу підтримку.

101

Під час заходу роботодавці мали можливість дізнатися про особливості бронювання працівників та отримання компенсації за працевлаштування ВПО й інших категорій населення від фахівців Закарпатського обласного центру зайнятості.

Відбулися й цікаві майстер-класи від учнів закладів профтехосвіти області, а для дітей було організовано розважальну програму.

Організаторами Ярмарку вакансій - 2023 були Закарпатська ОВА, Обласна служба зайнятості, Ужгородська міська рада, Ужгородський національний університет, Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОВА за фінансової підтримки ГО «Неємія», міжнародних організацій Dorcas, People in Need Slovak Republic, МОМ та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

104

100

 

На фото:

- голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський та голова обласної профорганізації працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг Наталія Кузьма на майстер-класі Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування

- під час Ярмарку вакансій - 2023 в місті Ужгороді

 

Сергій Баранчиков,

пресцентр Закарпатської облрпрофради