IMG 0903

Вирішення нинішніх гострих проблем на ринку праці потребує  активних і консолідованих зусиль влади, роботодавців і профспілок, служби зайнятості, закладів професійно-технічної освіти.   

        Певна робота у цьому напрямі Дніпропетровським облпрофоб’єднанням ведеться постійно. Так, профспілки беруть участь у реалізації українсько-німецького проєкту з розвитку соціального діалогу та вдосконалення системи профтехосвіти, питання збереження та розвитку трудового потенціалу нещодавно за ініціативи облпрофцентру і Федерації організацій роботодавців розглядалось на засіданні обласної тристоронньої соціально-економічної ради. Ряд обласних галузевих профорганізацій   напряму працюють із закладами  і надають їм всебічну допомогу, допомагають встановленню взаємовигідних контактів з роботодавцями.

        На поліпшення ситуації із забезпеченням кваліфікованими кадрами спрямований також розвиток співробітництва облпрофоб’єднання з Навчально-методичним центром профтехосвіти області. За минулі роки тут є чимало спільних напрацювань, що сприяли більш виваженим реформам в цій сфері, збереженню закладів та поліпшенню їхнього фінансування.

      Ще більш плідною ця співпраця може стати в ході реалізації спільної Угоди, яку було підписано 11 січня в Будинку профспілок головою облпрофцентру Анатолієм Яловим та в.о. директора НМЦ ПТО Оленою Гришаєвою.

        Угода передбачає співробітництво за багатьма напрямами. Зокрема, це спільна участь у розробці та реалізації відповідних державних і регіональних програм, використання механізмів Територіальної угоди і колдоговорів (угод) з метою поліпшення забезпечення підприємств кадрами, сприяння запровадженню елементів дуальної освіти та покращення профорієнтації молоді, посилення соціального захисту здобувачів освіти і працівників закладів профтехосвіти.

       За участі присутніх під час цього заходу керівників галузевих облпрофорганізацій - будівельників (Олена Сова), комунальників (Анастасія Демідова), працівників агропромислового комплексу (Галина Смирна) відбувся зацікавлений обмін думками щодо шляхів поліпшення ситуації у цій сфері, нових напрямів співпраці, а також вирішення конкретних проблем.  Також сторони обговорили найближчі кроки по реалізації підписаної угоди про співпрацю.

Детальніше: http://www.doop.dp.ua/news/1102-ugoda-spravi-pidmoga-2

IMG 0911

                           Прес-центр Дніпропетровського облпрофобєднання