рада профспілок тсер

В Раді профспілок Івано-Франківської області відбулося засідання круглого столу за участю соціальних партнерів щодо поглиблення соціального діалогу в контексті майбутнього членства України в ЄС.

 

У заході взяли участь голова Ради профспілок області Володимир Уєвич, його перший заступник Олександра Гринів, заступник голови - виконавчий директор обласного об’єднання організацій роботодавців Василь Скригунець та начальник обласного відділення Національної служби посередництва та примирення Роман Баб’юк.

Присутні висловили глибоке переконання, що тепер, коли Україна набула статусу кандидата в ЄС, посилення соціального діалогу повинне відбуватися згідно з європейськими стандартами. Це регулярні комунікації, зворотний зв’язок між соціальними партнерами, прийняття компромісних рішень, що враховують інтереси роботодавців і права працівників, завдання мобілізаційної економіки, доручення до соціального діалогу працівників Національної служби посередництва та примирення.

Учасники засідання обмінялися інформацією про факти загострення соціально-трудових відносин на підприємствах, установах, організаціях області та обговорили результати спільних заходів, які вживалися для їх врегулювання.

Представники Ради профспілок області ознайомили присутніх з попередніми результатами опрацювання проекту Трудового кодексу.

За підсумками засідання сторони домовились продовжити проведення зустрічей по удосконаленню соціально-трудових відносин задля налагодження дієвого соціального діалогу, який має стати запорукою пошуку компромісу між оборонними завданнями та збереженням трудового потенціалу області, сприяти психосоціальній адаптації осіб, які постраждали від наслідків повномасштабної агресії рф проти України – як ветеранів війни, так і цивільних осіб,  а також сприяти ефективній реалізації державної політики повернення вимушених мігрантів для подальшої відбудови країни.

Рада профспілок Івано-Франківської області