IMG 851b40ff9ac2ffce7439676c627f1a92 V

Одним з важливих напрямів роботи, визначених Стратегією діяльності Профспілки працівників культури України на 2019-2024 роки у питаннях зміцнення соціального діалогу, є проведення консультативної, методичної, інформаційно-розʼяснювальної роботи щодо соціально-трудових прав та гарантій членів Профспілки.

 

Сьогодні це має найбільшої значущості для профорганізацій первинного рівня, де щоденно виникають питання трудових відносин в умовах правового режиму воєнного стану.

Зважаючи на важливість цього напряму роботи, 26 січня 2024 року відбулися зустрічі  Голови Профспілки Галини ГАЙДУК та Голови Київської обласної організації Профспілки Тетяни ЯКОВЕНКО з трудовими колективами Комунального закладу клубного типу «Культурно-інноваційна платформа «ТепЛиця» та профспілковим активом комунального закладу «Броварська міська бібліотека для дітей» Броварської міської ради Броварського району Київської області.

Того ж дня, була проведена зустріч з Головою Броварської районної організації Профспілки Вірою ТУНИК.

IMG 50ea1ff6ad8b97cb9b985a678f4a54c0 V

Під час зустрічей було обговорено ряд соціально важливих питань щодо недопущення порушень трудового законодавства, перезавантаження соціального діалогу, шляхів подальшої співпраці первинної ланки Профспілки з роботодавцями, приведення колективних договорів у відповідність з  Галузевою угодою на 2023-2028 роки, нещодавно укладеною Профспілкою є Міністерством культури та інформаційної політики України, та інші.

В ході зустрічі Галина ГАЙДУК акцентувала увагу присутніх на роботі з посилення соціального діалогу в законодавчому руслі, яка проводиться Федерацією профспілок України та СПО профспілок, зокрема щодо нового Закону України «Про колективні угоди та договори» та проєкту нового ЗУ «Про соціальний діалог». Окрему увагу було приділено проєкту Трудового кодексу України, зауваженням та позиції профспілок до даного документу.

Тетяна ЯКОВЕНКО, виступаючи, з приємністю відзначила конструктивну співпрацю Броварської міської профорганізації з Броварською територіальною громадою, яка постійно переймається соціально вагомими для працівників культури питаннями. Як результат ефективного соціального діалогу - у місті повністю відсутня заборгованість з виплати заробітної плати працівникам галузі, виплачуються гарантовані державою доплати та визначені колективними договорами премії.

IMG 02c81d1fb6934a2e696a86261c4c7e68 V

Голова Профспілки Галина ГАЙДУК та Голова Київської обласної організації Тетяна ЯКОВЕНКО відповіли на актуальні запитання членів трудових колективів КЗ клубного типу «Культурно-інноваційна платформа «ТепЛиця» та КЗ «Броварська міська бібліотека для дітей».

За результатами робочих зустрічей були визначені плани подальшої взаємодії профорганізацій з роботодавцями та шляхи розвитку соціального діалогу.

Профспілка працівників культури України