1709726915210

6 березня з нагоди відзначення Міжнародного дня боротьби за права жінок в Раді профспілок області відбулося засідання круглого столу на тему: Українські жінки: боротьба за свої права та перемогу.

У вступному слові Голова Ради профспілок області Володимир Уєвич зазначив, що 8 березня не лише про красу та весняний настрій, але, насамперед, про жіночі права. Профспілки розглядають цей день як додаткову можливість привернути увагу громадськості, політиків, урядовців, міжнародних організацій до таких питань, як боротьба із насильством проти жінок та домашнім насильством, дотримання рівних прав і можливостей при обранні в органи влади та на керівні посади, розширення економічних можливостей жінок, подолання дискримінації жінок у всіх сферах життя суспільства.

З доповіддю Профспілковий рух і проблеми жіноцтва в сучасних умовахвиступила голова обласної організації профспілки працівників харчової та переробної промисловості, голова Жіночого комітету профспілки АПК Надія Бурлака.

Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на Прикарпатті розповіла присутнім заступник директора департаменту соціальної політики облдержадміністрації Галина Сеник.

статистика

Перший заступник Голови Ради профспілок області Олександра Гринів ознайомила присутніх з основними принципами рівної оплати за працю рівної цінності та заходами, які вживаються для подолання гендерного розриву в оплаті праці. Окрім того, вона зосередила увагу присутніх на основних завданнях колективно-договірної роботи з питань рівності прав та можливостей жінок і чоловіків на підприємстві.

Про результати здійснення парламентського контролю Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини за дотриманням в області рівних прав та можливостей жінок і чоловіків повідомила співробітник регіонального представництва Людмила Непийвода.

Перший заступник начальника головного управління статистики в області Юлія Макар інформувала про гендерний аспект у статистичній звітності.

Учасники заходу взяли активну участь в обговоренні проблем гендерної рівності, зазначивши, що саме жінки з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну швидко мобілізувалися та на рівні з чоловіками захищають нашу країну, волонтерять, піклуються, лікують, вірять і наближають нашу спільну перемогу.

Сеник

За підсумками засідання прийнято відповідне Звернення, ознайомитися з яким за посиланням: http://www.rpo.if.ua

Рада профспілок Івано-Франківської області