зображення viber 2024 280324

27.03.2024 Київська міськпрофрада та керівники членських організацій взяли участь у першому в цьому році засіданні Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради, яке відбулося у Колонній залі Київської міської державної адміністрації.

      

Сторону міської влади представляв заступник Голови КМДА, заступник голови КМТСЕР – Валентин МОНДРИЇВСЬКИЙ, сторону роботодавців – Голова Київської міської організації роботодавців галузі охорони  здоров’я,  заступник співголови КМТСЕР Володимир СИМОНЕНКО, сторону  профспілок –  виконуюча обов’язки Голови Київської міськпрофради, співголова КМТСЕР Інна ЛІНЧЕВСЬКА.

       На порядку денному були розглянуті та обговорені питання:

      1. Про черговість ротації голови Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради.

      2. Про План роботи Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради на 2024 рік.  

      3. Про стан реалізації Комплексної міської цільової програми сприяння розвитку підприємництва, промисловості та споживчого ринку на 2019-2023 роки, за підсумками 2023 року.

        4. Про продовження терміну дії Територіальної угоди між виконавчим органом Київської міської ради (Київською міською державною адміністрацією), Спільним представницьким органом сторони роботодавців на територіальному рівні в місті Києві та Спільним представницьким органом профспілок та об’єднань профспілок м. Києва на 2021-2023 роки на один рік (до 31 грудня 2024 року).

зображення viber 2024 03 27 15 46 04 366

  Відповідно до порядку та щорічної черговості обрання голови КМТСЕР, в 2024 році головування на засіданнях Тристоронньої ради передається співголові від сторони міської влади. Головою Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради в 2024 році було обрано ПОВОРОЗНИКА Миколу Юрійовича – першого заступника Голови Київської міської державної адміністрації.

       Запропонований проєкт Плану роботи  КМТСЕР на 2024 рік за результатами обговорення взято за основу та схвалено.  

      З четвертого питання порядку денного, виступаючі – начальник управління праці та зайнятості Департаменту промисловості та розвитку підприємництва ВО КМР (КМДА) Віталій СОЯ та виконуюча обов’язки Голови Київської міськпрофради, співголова КМТСЕР Інна ЛІНЧЕВСЬКА зазначили, що відповідно до положень статті 9 Закону України «Про колективні договори і угоди», угода набирає чинності з дня її підписання представниками сторін або з дня, зазначеного в угоді. Після закінчення строку дії угода продовжує діяти до того часу, поки сторони не укладуть нову або не переглянуть чинну, якщо інше не передбачено   угодою. Генеральна угода, яка була  укладена на 2019–2021 роки, продовжує діяти і на теперішній час. Положення  Генеральної угоди діють безпосередньо і є обов’язковими для всіх суб’єктів, що перебувають у сфері дії Сторін, у тому числі під час розроблення та укладання галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів.

        За результатами обговорення вирішено:

    -    вважати продовженим термін дії Територіальної  угоди на 2021-2023 роки до укладання Територіальної угоди на новий термін в частині положень, що не суперечать чинному законодавству;

 -   розпочати переговорний процес сторін соціального діалогу м. Києва з підготовки проєкту Територіальної угоди на новий строк після стабілізації безпекової ситуації та скасування воєнного стану в Україні.

           зображення viber 2024 03 27 15 46 13 064

                              Відділ з соціально-економічних питань

                              та соціального діалогу ФПУ