зображення viber 2024 04 03 14 36 45 380

3 квітня п.р. за ініціативи Київської міської профспілки працівників культури, підтримки Київської міськпрофради та за участі Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві проведено виїзний семінар з питань пенсійного законодавства для працівників державного закладу «Національна історична бібліотека України», який розташований на території Національного заповідника «Києво-Печерська Лавра».

               Під час заходу голова КМПП культури Лідія КОЛОДКО та виконувач обов’язків голови Київської міськпрофради Інна ЛІНЧЕВСЬКА поінформували щодо напрямів діяльності профспілок в умовах воєнного стану. Заступник голови, голова правління КС «Профспілкова скарбниця» Тетяна ОРИСЕНКО ознайомила з умовами надання кредитною спілкою кредитних та депозитних програм для членів профспілок м. Києва.

           Заступник начальника управління пенсійного забезпечення, надання страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві Людмила ГРЄБЄННІКОВА поінформувала присутніх щодо змін та новел, які відбулися у пенсійному законодавстві;  про страховий стаж та порядок його підтвердження; про відкриття особистого кабінету на Порталі ПФУ, що полегшує комунікацію із пенсійним фондом.

             З усіх питань відбувся жвавий та відвертий діалог, обмін думками. Фахівець Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві звернула  увагу, що страховий стаж зараховується за умови сплати страхових внесків, ознайомила присутніх з електронним сервісом Пенсійного фонду, який надає можливість дистанційного обслуговування. Крім того, наголосила, що впродовж п’яти років, починаючи з липня 2021 року, роботодавцям необхідно надіслати в Пенсійний фонд електронні трудові книжки працівників. Також було поінформовано щодо можливості отримання необхідних довідок, зокрема, із заробітної плати, пенсійних питань у застосунку «Дія».           

         Враховуючи важливість проведення таких інформаційно-просвітницьких заходів,  особливо в умовах сьогодення, коли постійно відбуваються законодавчі трансформаційні зміни та нововведення з питань  пенсійного забезпечення, соціального страхування, надання соціальних послуг, соціальних виплат, житлових субсидій та пільг, сторони домовилися про періодичне проведення спільних семінарів.

 зображення viber 2024 04 03 14 35 48 590

Організаційно-інформаційний відділ
Київської міськпрофради