436943781 2170118093329160 7105459925929970064 n
5 квітня 2024 року за участі сторін соціального діалогу відбулося засідання ТТСЕР Черкаської області.

У своїх виступах координатори сторін - начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець, голова роботодавців Черкащини Олександр Дорош, голова Федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко акцентували увагу членів Ради на важливості ведення конструктивного соціального діалогу для вирішення нагальних питань соціально - трудових відносин, формування політики соціально відповідального бізнесу, фінансового та правового захисту працівників, майбутньої повоєнної відбудови України.
Згідно з Положенням про Раду затверджено рішення про передачу повноважень головуючої сторони Федерації роботодавців Черкащини, план роботи Ради на поточний рік.
Розглянуто важливе питанням для забезпечення потреб ринку праці області - формування регіонального замовлення в закладах професійно - технічної освіти. За рішенням Ради до роботи відповідної фахової комісії долучаються представники роботодавців.
Сторона профспілок запропонувала розглянути можливість долучення до участі в Територіальній Угоді між Черкаською обласною державною адміністрацією, Федерацією роботодавців Черкащини та Федерацією Черкаської області сторони обласної ради, мотивуючи пропозицію затвердженням депутатським корпусом обласних програм та відповідного фінансування їх реалізації. Прийнято рішення щодо детального вивчення такої можливості.
436725282 2170118069995829 2793845515000304072 n
Сподіваємось, що дорученням Ради на ініціативу галузевої профспілки щодо проблеми пільгового проїзду окремих категорій громадян на міжміських та приміських автобусних маршрутах загального користування про комплексний розгляд питання фаховою групою зможемо як мінімум зменшити напругу фінансової складової.
Надважливим питанням сьогодення є питання соціальної адаптації та медичної реабілітації ветеранів війни, повернення їх в трудові колективи. В області налагоджена комплексна робота щодо реабілітації ветеранів війни в закладах охорони здоров’я, соціального захисту, підтримки територіальними громадами, продуктивно працює Регіональний координатор Всеукраїнської програми ментального здоров’я Вікторія Шепіль. Проведення циклу навчань у трудових колективах стане ефективним напрямком для створення соціального взаєморозуміння при поверненні ветеранів на робочі місця.
У роботі Ради взяли участь також перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко та начальник відділення національної служби посередництва та примирення в Черкаській області Оксана Євченко, ректор ЧДТУ Олег Григор.

435967402 2170118116662491 7931525338032671939 n
Федерація профспілок Черкаської області