4213
В Закарпатській облпрофраді в рамках розвитку соціального діалогу в області, відбулася робоча зустріч соціальних партнерів - голови Закарпатської обласної ради профспілок Івана Зелінського і начальника відділення НСПП у Закарпатській області Романа Котлярова за участі фахівців сторін: Тамари Гурзан - від профспілок і Ольги Воловар та Олександра Моргентала - від НСПП.
Іван Зелінський інформував, що в результаті соціального діалогу підписано Меморандум про співпрацю між ОВА і обласною радою профспілок на наступні 5 років. Наразі ведеться робота по відновленню діяльності обласної тристоронньої соціально-економічної ради. Сторонами соціального діалогу проводиться підготовча робота щодо розробки проєкту Регіональної Угоди на 2024-2026 роки.
За пропозицією Романа Котлярова, під час зустрічі обговорено стан соціально-трудових відносин у трудових колективах закладів охорони здоров'я в Закарпатській області.
Очільник профспілок зазначив, що стан соціально-трудових відносин в закладах охорони здоров'я області наразі стабільний. Проте існують передумови для виникнення конфліктних ситуацій у зв'язку із проведенням реорганізації та зміни структур деяких закладів охорони здоров'я області у 2024 році.
Роман Котляров поінформував, що фахівцями відділення отримано інформацію про зростання занепокоєння в трудових колективах, що викликане впровадженням реформування медичних закладів, і підкреслив важливість збереження соціальної стабільності в області.
Окремо було обговорено стан соціально-трудових відносин і проблемні питання діяльності лікувальних закладів міста Ужгорода.
За результатами робочої зустрічі досягнуто домовленостей щодо ініціювання та проведення робочої зустрічі з керівництвом обласного центру в рамках розвитку соціального діалогу, недопущення дестабілізації стану соціально-трудових відносин та попередження конфліктних ситуацій у галузі охорони здоров'я.
 
4214
На фото: під час робочої зустрічі в Закарпатській облпрофраді
Сергій Баранчиков,
пресцентр Закарпатської облпрофради