IMG 4004
В Закарпатській облпрофраді 21 травня відбулося чергове засідання Президії обласної ради профспілок.
З інформацією про соціальний діалог з органами державної влади і місцевого самоврядування, роботодавцями, рядом державних та інших структур виступив голова облпрофради Іван Зелінський.
Як зазначалося, за період воєнного стану (2022-2024 роки) облпрофрадою укладено 10 Угод про співпрацю, зокрема: з відділенням Національної служби посередництва і примирення у Закарпатській області; обласним центром зайнятості, Департаментом соціального захисту Закарпатської ОДА, Головним управлінням Пенсійного фонду у Закарпатській області, Ужгородською міською радою, регіональним відділенням Асоціації міст України, обласною федерацією роботодавців «Закарпаття», обласною організацією «Союз-Чорнобиль-Україна». Підписано на новий термін Меморандум з обласною військовою адміністрацією. Ведуться переговори щодо відновлення роботи обласної тристоронньої соціально-економічної ради, укладання нової Територіальної угоди на 2024-2026 роки.
IMG 3992
"Про стан колективно-договірного регулювання трудових відносин на підприємствах, в організаціях, установах, що перебувають у сфері впливу профспілок станом на 1 квітня 2024 року" - такою була тема інформації експерта з врегулювання соціально-трудових відносин, діловодства і контролю облпрофради Тамари Гурзан.
Наголошувалося, що за узагальненими даними статистичної звітності, станом на 1 квітня цього року на підприємствах, в організаціях. установах, де діють профспілкові організації, укладено 1239 колективних договорів та дію 50 договорів продовжено. Стовідсотково охоплені колдоговірною роботою підприємства і організації, що перебувають у сфері впливу практично всіх обласних галузевих організацій профспілок.
IMG 4009
Розглянуто також питання щодо участі профспілкових організацій області у проведенні оздоровлення дітей влітку 2024 року, про внесення змін до складу Молодіжної ради облпрофради, про план роботи обласної ради профспілок на ІІ півріччя нинішнього року.
Підсумки засідання Президії підбив голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський.
На фото: під час засідання Президії Закарпатської облпрофради
Сергій Баранчиков,
пресцентр Закарпатської облпрофради