IMG 1885

У Будинку профспілок у м. Дніпро в рамках роботи обласної тристоронньої соціально-економічної ради (ОТСЕР) відбувся інформаційно-консультативний семінар. Він став одним із заходів всеукраїнського Тижня профтехосвіти, який проводиться у травні ц.р., зокрема, і в Дніпропетровській області.

Учасниками заходу стали керівники галузевих організацій роботодавців і профспілок області, працівники кадрових служб підприємств та керівники закладів профтехосвіти.

Голова ОТСЕР, керівник Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини (ФОРД) Віктор Сергєєв та очільник Обласного об’єднання профспілок Анатолій Яловий, відкриваючи захід, підкреслили важливу роль закладів професійної освіти у задоволенні потреб ринку праці регіону, акцентували увагу на необхідності активних спільних дій у цій сфері.

         Детальний аналіз ситуації з підготовкою в області робітничих кадрів зробив заступник директора Навчально-методичного центру профтехосвіти Віктор Василиненко. Він говорив про застосування нових підходів формування трудового потенціалу в умовах воєнного стану на Дніпропетровщині, детально охарактеризував можливості закладів профтехосвіти, визначив проблеми у їх взаємодії з роботодавцями.

         Заслуговує на увагу і виступ консультанта Федерації організацій роботодавців Ігоря Ломако, який, зокрема відзначив нагальну необхідність вирішення нарешті на державному рівні питання щодо віднесення витрат роботодавців на навчання кадрів до валових витрат підприємств.

IMG 1878 01

          Чимало практичних питань були підняті в ході виступів самих освітян – заступника директора Криворізького професійного гірничо-технологічного ліцею Тетяни Стойчик, заступника директора Дніпровського центру профтехосвіти Світлани Животової, директора Дніпровського центру професійної освіти Віктора Логвиненка, керівника приватного Центру профосвіти і навчання Андрія Семенова.

          Зазначимо, що за словами голови ФОРД В. Сергєєва згадані вище чотири заклади є лідерами в роботі з осучаснення підготовки кадрів (в т. ч., з числа дорослих громадян, переселенців), запровадження дуальної системи, співпраці з роботодавцями і зарубіжними колегами. І, звичайно, їх досвід треба опановувати й іншим нашим закладам освіти, виявляти ініціативу і креативність.

        Також, Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Дніпропетровській області створений новий інструмент для швидкого та ефективного пошуку кваліфікованих кадрів - телеграм-бот для роботодавців, завдяки якому вони отримують інформацію про наявних випускників закладів професійної (професійно-технічної освіти) та їх спеціальності. Про це у своєму виступі повідомила в.о. директора Навчально-методичного центру ПТО Олена Гришаєва.

         Відзначивши важливість подібного спілкування, учасники заходу висловились за проведення таких семінарів на регулярній основі.

             

               Довідково:

Нагадаємо, що Тиждень професійної освіти – це ще один привід нагадати, що представники робітничих професій вже протягом багатьох років користуються значним попитом на ринку праці. Такі тижні проводяться з метою покращення іміджу професійної (професійно-технічної) освіти, популяризації робітничих професій у молодіжному середовищі.

              

              Джерело: http://www.doop.dp.ua/news/1208-formuvannyu-trudovogo-potentsialu-novi-pidkhodi

IMG 1880                           

    Прес-центр

Дніпропетровського облпрофобєднання