IMG 4051
У місті Берегово, в ПОГ УСБ "Закарпаття", відбулося засідання Президії Закарпатської обласної профспілкової організації працівників АПК.
З інформацією "Про стан колективно-договірного регулювання трудових відносин в організаціях агропромислового комплексу станом на 1 квітня 2024 року" виступила голова облорганізації профспілки працівників АПК Ганна Кулик.
Як зазначалося, на підприємствах, в установах та організаціях, що перебувають у сфері впливу облорганізації профспілки працівників АПК, на початок квітня 2024 укладено 22 колективних договори, ними охоплено 1467 працівників галузі.
На сільськогосподарських підприємствах діють 12 колективних договорів, якими охоплено 785 працівників або 100% працюючих.
На інших підприємствах укладено 10 колдоговорів, у тому числі на підприємствах Держводагенства – 6, ними охоплено 542 працівники.
На всіх підприємствах встановлено тарифну ставку робітника І тарифного розряду на рівні або вище рівня Галузевих угод. Затримки виплати заробітної плати не зафіксовано.
IMG 4034
Колективними договорами передбачено надання додаткових
відпусток за ненормований робочий день, додаткові відпустки соціального характеру, (при втраті близьких, з нагоди одруження, народження дітей та інше).
Заступник директора департаменту - начальник управління аграрного виробництва та продовольства департаменту агропромислового розвитку Закарпатської ОВА Віктор Тереля зупинився на проблемах галузі та шляхах їх вирішення, соціальному партнерстві департаменту та профспілки працівників АПК.
Актуальні питання були порушені і в інших виступах присутніх на засіданні Президії.
Про практику укладання колективних договорів у галузі розповіла голова Закарпатської обласної організації профспілки працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг Наталія Кузьма.
З другого питання порядку денного - "Про спортивно-масову роботу в Закарпатській обласній організації ВФСТ «Колос» інформацію зробив голова Василь Хмельницький - член Президії обласної профспілкової організації працівників АПК.
Про діяльність ПОГ УСБ "Закарпаття" інформував генеральний директор Максим Пуздимір.
IMG 4047
Проведено також навчання голів первинних профспілкових організацій АПК, на якому розглянуто питання організаційно- фінансової роботи та статутної діяльності.
На закінчення профспілкові активісти галузі за багаторічну сумлінну роботу, активну співпрацю з профспілкою щодо захисту соціально-економічних прав та інтересів працівників були нагороджені Почесними грамотами Закарпатської облпрофради (голова Іван Зелінський).
Нагороди отримали: член Ради і Президії облорганізації профспілки працівників АПК Віктор Тереля , голова первинної профспілкової організації СВП Свалявського технічного коледжу НУХТ Оксана Дутка , голова первинної профспілкової організації Ужгородського міжрайонного управління водного господарства Владислав Гребенюк. Їх вручила Ганна Кулик.
На фото: під час засідання Президії Закарпатської обласної профспілкової організації працівників АПК.
Сергій Баранчиков,
пресцентр Закарпатської облпрофради